Kyllä vaan, tällä ohjeella onnistuu aina! Vinkkiä ohjeeseen sain Tarun Taikakakut - blogista.
Alkuperäinen on Ulla Svenskin kirjasta: Lempileivonnaiset (2009).
Pohjan teko perustuu punnitsemiseen. Ensin punnitaan kanamunat ja niiden painosta lasketaan 70% , tulos on sokerin ja vehnäjauhon määrä (vehnäjauhojen määrästä voi halutessa 30% korvata perunajauhoilla). Leivinjauhetta ei välttämättä tarvita.
Tässä esimerkki (Tarulta kopioitu):
4 munan pohja:
4 munaa painavat yhteensä 211 g
211 x 0,7 = 147,7 g
munien joukkoon tulee siis 148 g sokeria
lopuksi vaahdon joukkoon 148 g jauhoja
(tai halutessa vehnäjauhoja: 148 x 0,7= 104 g ja perunajauhoja 148 - 104 = 44g)
(tai halutessa vehnäjauhoja: 148 x 0,7= 104 g ja perunajauhoja 148 - 104 = 44g)
Ohje toimii loistavasti myös gluteenittomilla jauhoilla.
Ja vielä muutama vinkki:
* käytä huoneenlämpöisiä munia
* vatkaa munia ja sokeria niin monta minuuttia, kuin munia on eli 4 munan pohjaa vatkataan 4 min
* pohja kannattaa valmistaa täyttöä edeltävänä päivänä
Ja vielä muutama vinkki:
* käytä huoneenlämpöisiä munia
* vatkaa munia ja sokeria niin monta minuuttia, kuin munia on eli 4 munan pohjaa vatkataan 4 min
* pohja kannattaa valmistaa täyttöä edeltävänä päivänä
Ihan paras ohje jota ei voi tarpeeksi hehkuttaa! Tyrkytän ohjetta aina ystäville ja sukulaisillekin ;D
VastaaPoistaTällä onnistuu aina! Kiitos, kun tyrkytit minullekin ;) ❤
PoistaMuutamassa blogissa on tullut vastaan tämä ohje, ja ensi kerralla menee kyllä kokeiluun!!:) Eihän leivonta ole mitään arpapeliä! Vaa'alla punnittaessa saadaan aina oikea suhde raaka-aineita.:) Kananmunien koossa on hirveitä eroja.
VastaaPoistaTotta, kanamunien paino vaihtelee todella paljon. Kannattaa kokeilla!
PoistaTää on kyllä ihan paras! Huomenissa tarkoitus leipoa neljä pohjaa tällä ohjeella juhannuksen hääkakkuihin ja kiikuttaa ne lähemmäs juhlapaikkaa pakastimeen.. :)
VastaaPoistaNiin on :D Mulla on nyt kakku-urakka meneillään, viisi täytekakkua ja kaksi voikkarikakkua :) Leipomisiin ❤
PoistaSatuin sivuille googlettelun perusteella etsiessäni reseptiä kakkupohjalle...vaikuttaa lupaavalta! Jos leivinjauhetta käyttää, paljonko laittaisit 4 munan pohjaan? Kiitos :)
VastaaPoistaSuosittelen kyllä lämpimästi :) Neljän munan pohjaan 1/2 tl leivinjauhetta. Leipomisiloa :)
PoistaKuinka kauan uunissa ja asteet :)?
VastaaPoista175 astetta ja aika riippuu munien määrästä:
Poista2 munaa - 20-25 min
4 munaa - 30-35 min
6 munaa - 40-45 min
8 munaa - 50-55 min
Eikun leipomaan :)