torstai 11. kesäkuuta 2015

Sokerikakkupohja - paras pohja

Kyllä vaan, tällä ohjeella onnistuu aina! Vinkkiä ohjeeseen sain Tarun Taikakakut - blogista. 
Alkuperäinen on Ulla Svenskin kirjasta: Lempileivonnaiset (2009).

Pohjan teko perustuu punnitsemiseen. Ensin punnitaan kanamunat ja niiden painosta lasketaan 70% , tulos on sokerin ja vehnäjauhon määrä (vehnäjauhojen määrästä voi halutessa 30% korvata perunajauhoilla). Leivinjauhetta ei välttämättä tarvita.



Tässä esimerkki (Tarulta kopioitu):
4 munan pohja:

4 munaa painavat yhteensä 211 g
211 x 0,7 = 147,7 g

munien joukkoon tulee siis 148 g sokeria
lopuksi vaahdon joukkoon 148 g jauhoja
(tai halutessa vehnäjauhoja: 148 x 0,7= 104 g ja perunajauhoja 148 - 104 = 44g)


Ohje toimii loistavasti myös gluteenittomilla jauhoilla.


Ja vielä muutama vinkki:

* käytä huoneenlämpöisiä munia
* vatkaa munia ja sokeria niin monta minuuttia, kuin munia on eli 4 munan pohjaa vatkataan 4 min
* pohja kannattaa valmistaa täyttöä edeltävänä päivänä


9 kommenttia:

  1. Ihan paras ohje jota ei voi tarpeeksi hehkuttaa! Tyrkytän ohjetta aina ystäville ja sukulaisillekin ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä onnistuu aina! Kiitos, kun tyrkytit minullekin ;) ❤

      Poista
  2. Tää on kyllä ihan paras! Huomenissa tarkoitus leipoa neljä pohjaa tällä ohjeella juhannuksen hääkakkuihin ja kiikuttaa ne lähemmäs juhlapaikkaa pakastimeen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on :D Mulla on nyt kakku-urakka meneillään, viisi täytekakkua ja kaksi voikkarikakkua :) Leipomisiin ❤

      Poista
  3. Totta, kanamunien paino vaihtelee todella paljon. Kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Satuin sivuille googlettelun perusteella etsiessäni reseptiä kakkupohjalle...vaikuttaa lupaavalta! Jos leivinjauhetta käyttää, paljonko laittaisit 4 munan pohjaan? Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä lämpimästi :) Neljän munan pohjaan 1/2 tl leivinjauhetta. Leipomisiloa :)

      Poista
  5. Kuinka kauan uunissa ja asteet :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 175 astetta ja aika riippuu munien määrästä:
      2 munaa - 20-25 min
      4 munaa - 30-35 min
      6 munaa - 40-45 min
      8 munaa - 50-55 min

      Eikun leipomaan :)

      Poista