Palaanpa vielä viime sunnuntain kakku-urakkaan... tässä kaksi rippikakkua jääkiekko-nuorukaiselle. Kakut ovat laktoosittomia ja gluteenittomia.
2x7 munan gluteenittomat pohjat (ohje)
Täyte (molempiin kakkuihin):
Mansikka-tuorejuustotäyte (ohjeen nappasin Tarulta)
500 g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
8 dl laktoositonta kermaa
1 dl sokeria
12 liivatelehteä
1 dl vettä
tuoreita mansikoita
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri. Lisää vaahtoon tuorejuusto ja jogurtti. Kiehauta vesi (kattilassa tai lasissa mikrossa) ja liota liivatteet siihen, lisää ohuena nauhana täytteeseen. Lisää lopuksi paloitellut mansikat. Jaa täyte kakun väleihin ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.
Sokerimassaa kakkuihin meni vajaa 1 kg + koristeet
Pursotukset laktoositonta vispikermaa.
Kiva, vähän erilaiset rippikakut. Kuulostaa hyvältä!
VastaaPoista