Vajaa kuukausi sitten avasin kahvilan kansainvälisenä ravintolapäivänä. Suunnittelin tarjoavani gluteenitonta Appelsiini-suklaakakkua... vaan toisin kävi.... kakkupohja tulikin käyttöön näihin ;)
Kakkupohjaa kumotessani, pohja halkesi kauniisti neljään osaan... Oli siis otettava suunnitelma B käyttöön :)
suklaapohja 24 cm vuokaan:
80g tummaa suklaata
1dl kermaa
200g margariinia
1 3/4dl sokeria
3 kananmunaa
40g mantelijauhetta
2tl leivinjauhetta
2½ dl gluteenittomia jauhoja
2rkl tummaa kaakaojauhetta
Kuumenna kerma ja suklaa kattilassa, jäähdytä. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää suklaakerma ja kuvat aineet. Sekoita tasaiseksi. Paista kakkupohja voidellussa n.24cm vuoassa, 175 astetta n.40 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä/asettua seuraavaan päivään.
Cake popseihin tarvitset lisäksi:
tuorejuustoa
tummaa suklaata
nonparelleja
Murusta kakku hienoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaivaa massa käsin tasaiseksi (lisää tarvittaessa tuorejuustoa). Pyöritä massasta haluamasi kokoisia palloja. Nosta pallot hetkeksi jääkaappiin.
Sulata suklaa mikrossa 15 sekunnin jaksoissa välillä sekoitellen. Kasta pallot suklaaseen ja ripottele päälle nonparelleja.
Säilytä jääkaapissa.
Cake popsit on kivoja pieniä herkkuja. Kerran olen sellaisia kokeillut ja varmasti tulee joskus tehtyä toisenkin kerran! :)
VastaaPoistaOvat kyllä herkullisia :) Cookie popsit on myös maukkaita ;)
PoistaOnneksi on näitä leivonnaisia, joihin voi hyödyntää pieleen menneet leipomukset. Näyttävät erittäin hyviltä :)
VastaaPoistaNiinpä, onneksi :) Tämä ei ollut mun eka kakku, mikä päätyi popseihin... ;)
PoistaOn ne kyllä niin nameja :)