Viikonloppuna tuli tehtyä neljä rippikakkua. Tässä ensimmäiset kaksi :)
Kakut ovat 2x35 hlö, gluteenittomat ja laktoosittomat. Tein ensin pohjat säädettävällä neliövuoalla (27x35cm) ja ennen täyttöä leikkasin pohjat ristin muotoon (se oli toiveena). Olikin pientä matemaattista pähkäilyä, että ensinnäkin sai kakun mahtumaan tarjottimelle ja toiseksi että joka ikinen murunen tuli käyttöön :)
Täytteenä toivomuksesta vadelmahilloa ja diplomaattikreemi, nams :)
Pohja:
2x12 munan pohja (ohje)
Täyte (kahteen kakkuun):
hiukan vajaa 1½ kg vadelmahilloa
Diplomaattikreemi:
9 dl vettä (kylmää)
12 dl vispikermaa
Kaada vesi vaniljakreemijauheen joukkoon ja vatkaa seosta 5 min. Laita jääkaappiin tekeytymään. Vatkaa kerma ja yhdistä kermavaahto ja vaniljakreemiseos.
Sokerimassaa kakkuihin meni n. 1 kg. + ruusujen tekoon mennyt massa.
Pursotukset laktoositonta vispikermaa, kulutus n. 12 dl.
Kauniit koristelut molemmissa!
VastaaPoistaKiitos Raisa :)
PoistaTodella upeita kakkuja,ihanat värit ☺ Hauskaa Juhannusta !
VastaaPoistaKiitos vilijaana :) ja Kiitos samoin :)
Poista