keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Gluteeniton mustikkapiirakka


"Myllärin Gluteeniton Kaurajauho – monipuoliseen leivontaan ja ruoanlaittoon!

Myllärin uusi, kotimaisesta puhdaskaurasta valmistettu gluteeniton täysjyväkaurajauho sopii sekä suolaiseen että makeaan leivontaan, kuten pizzapohjiin, kauravohveleihin sekä leipien ja sämpylöiden valmistukseen. Gluteeniton kaurajauho on sisältää runsaasti kuitua (kuitupitoisuus 11 %)."


Ohje täältä
marjoina käytin vain mustikoista :)

Pohja: 
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta

Täyte: 
2 dl vadelmia
2 dl mustikoita
1 prk maitorahkaa
1 kananmuna
1/2 dl sokeria


Sulata rasva. Sekoita leivinjauhe kaurajauhoon. Lisää rasvan sekaan sokeri, muna sekä jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun (Ø 24 cm) piirakkavuokaan.

Levitä marjat piiraspohjalle. Sekoita keskenään maitorahka, muna ja sokeri. Kaada seos marjojen päälle. Paista uunin alaosassa 200-asteisessa uunissa noin 25–30 minuutin ajan.

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tästä tuli oikein hyvä piirakka, pohjasta gluteenittomuutta ei edes huomannut ;)
Suosittelen kuitenkin maitorahkan vaihtamaan kermaviiliin!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gluteenittomat tuotteet saatu tuotenäytteenä Helsingin Myllyltä.

9 kommenttia:

  1. Nyt alkoi tekemään mieli marjapiirakkaa, ne on vaan niin hyviä! :)

    VastaaPoista
  2. Nämä rahka- tai kermaviilitäytteiset on niin herkkuja piirakoita! :)

    VastaaPoista
  3. Nam. Herkullisen oloinen ja näköinen piiras. Itsekin juuri tein punaviinimarjoista vastaavan kaltaista.

    VastaaPoista
  4. On hyvää,tein eka kertaa ja puolukoista!

    VastaaPoista
  5. On hyvää,tein eka kertaa ja puolukoista!

    VastaaPoista
  6. Hurjan hyvää oli. Laitoin reilusti rahkaa ja mustikoita.ä

    VastaaPoista