tiistai 30. kesäkuuta 2015

Mansikkakakut

Voihan tuoreet mansikat :) On ne niin hyviä vaan ovat kyllä vielä kovin hunajaisen hintaisia. 
Näillä kakuilla juhlittiin konfirmoitua nuorta miestä. Kakut ovat mitoitettu yhteensä 50 hlölle ja ne ovat laktoosittomia.


Tässä ohjeet molempiin kakkuihin:

POHJA: 2x8 munan kakkupohja (ohje)

VANILJATÄYTE (Suklaapossulta) molempiin kakkuihin:

3x2.5 dl vatkattavaa Flora Vanillaa
600g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl vaniljasokeria
1½ dl sokeria
9 liivatetta
½ dl vettä

1 l mansikoita (siivuta mansikat ohuiksi siivuiksi)

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Sekoita vaniljavaahdon joukkoon tuorejuusto, sokerit. Kuumenna vesi ja lisää joukkoon liivatteet. Kaada liivatevesi täytteeseen ohuena nauhana samalla koko ajan vatkaten.

KORISTELU:

Molempiin kakkuihin meni koristeluun yhteensä 2 litraa mansikoita ja pursotuksiin 1 litra vispikermaa.

2 kommenttia:

  1. Oi, mansikkaa!! Tuoreilla mansikoilla saa niin näyttävän koristelun. Eipä vain ole vieläkään näillä nurkilla mansikanmyyjiä näkynyt.. Omissakin mansikoissa vasta kukat, mutta niitä näyttää olevan paljon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämäkin mansikat on taitaa olla kaiken maailman lannoitteilla saatu markkinoille ;) Tosi hyvän makuisia kylläkin, vaan osa onttoja sisältä. Maku tärkein :) Taitaa olla paras mansikka-aika vielä muutaman viikon päässä!

      Poista