keskiviikko 21. tammikuuta 2015

7 minuutin kakku

Kahvikakku... aivan liian aliarvostettu vai onko se tekemässä come backin kahvipöytään. Itse myönnän, että vielä muutama vuosi sitten, en edes katsonut kahvikakkua päin :O Vaan nyt on tilanne toinen ja siihen on syy esim. tässä ohjeessa. 7 minuutin kakku on hurjan mehevä ja kuohkea kakku ja niin maukas! Ja tuo kuorrute on piste iin päälle! Tästä kakusta ei raikkautta puutu!

Kakku pääsi viime viikonloppuna 90 vuotisjuhlien kahvipöytään ♥

Ohje (kakku ja kuorrute) on napattu Liian hyvää-blogista, appelsiini-lisä on Mimmin blogista :)


2l: vuokaan:

4 munaa 
3 dl sokeria 
200 g voita sulatettuna (tai huoneenlämpöisinä, pehmeinä paloina)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria 
1½ dl vehnäjauhoja 
2 dl perunajauhoja 

1 appelsiinin raastettu kuori (pese appelsiini hyvin ennen raastamista, raasta vain keltainen kuori!)

Mittaa kaikki aineet yhdellä kertaa kulhoon ja vatkaa joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella 7 minuuttia.
Mausta kakkutaikina vatkaamisen jälkeen appelsiinin kuoriraasteella.

Voitele ja jauhota vehnäjauhoilla tai korppujauhoilla vähintään 2 litran rengasvuoka.

Paistetaan 175 asteessa noin 45 min toiseksi alimmalla tasolla. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.

Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa.

Kuorrutus:
60 g pehmeää voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa tai sitruunatuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria

Laita kaikki kuorrutteen ainekset kulhoon ja vatkaa kunnolla sekaisin. Levitä kuorrute pienellä palettiveitsellä tai muulla tasasivuisella veitsellä kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.


14 kommenttia:

  1. Namskis! Ihanan näkönen kakku. Kuorrutettuna versiona en olekkaan tätä vielä tehnyt enkä myöskään syönyt....monena muuna versiona kylläkin. On ykse lempparikakuista nykysin meillä ja monasti olen pyöräyttänyt kakun viemisinä kyläpaikkaankin. Pitää kyllä minunkin kokeilla tuo Annen kuorrutus. Mulla on iät ja ajat ollu kans luotto-ohjeissa 5 min. kakku, vaan kun ei noita paperiversioi-ohjeita enää tule niin kateltua...aikomus on ollut etsiä ohje ja vertailla mitä eroa on 5 ja 7 min. kakulla. Meillä taasen ollaan aina oltu kahvikakkufaneja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan kuorrutusta, sopii varsin hyvin :) Meillä tästä tuli ihan hitti-tuote :) Koostumus on kyllä aivan ihana!

      Poista
  2. Herkulta näyttää.. Appelsiini sopii kuivakakkuun oikein hyvin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja herkulta maistui ;) Totta, appelsiini tuo mukavasti makua ja raikkautta kakkuun.

      Poista
  3. Onpa herkullisen näköinen :) On myös minun suosikkikakkujani, ehdottomasti! Juhlavieraat ovat aina ihastuneet siihen, ja monelle on ohje lähtenyt mukaan kekkerien jälkeen. Kakun helppous on vielä ekstrahyvää :) Täytyypä minunkin kokeilla tuota appaelsiiniversiota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vielä Anne ohjeesta!
      Minä aioin testata gluteenitonta versiota ja sitten ajattelin kokeilla myös sitä Dacapo-versiota :)

      Poista
  4. pitäisi kokeilla listalla ollut,kun Mimmillä ohjeen näin...hyvältä näyttää, kuorrutetta voisi tuosta sormella vähän kaapaista ;P

    VastaaPoista
  5. Näyttää ihan törkeen herkulliselta ja silmiä hivelevän kauniilta kakulta, olen tämän reseptin jo aikoinaan Annelta kokeiltavien listalle poiminut, mutta vielä en ole sitä aikaiseksi saanut. Tilanne on pikapuoliin korjattava!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli ihan törkeen hyvää :) Ja tuo kuorrute... ah... mikä makukokonaisuus!

      Poista
  6. Niinpä, edelleen aliarvostettu! Mutta allekirjoitan saman mitä sanoit, ajaton klassikko! Myönnän täysin hurahtaneeni kahvikakkuihin :) Nyt äkkiä kokeilemaan, varmasti ihastut!

    VastaaPoista
  7. Nopeat reseptit ovat parhaita. Itsekin vielä pari vuotta sitten ajattelin että kuivakakut eivät ole hyviä, mut niin on vain mieli muuttunut ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on... välillä on kiva päästä vähän helpommalla :)
      Sama täällä, kuivakakut ovat nykyään suosikki-listalla!

      Poista
  8. Hei Kirsi! Joko olet kokeillut gluteenitonta versiota? Nyt olisi tarvetta hyvälle ohjeelle. =)

    VastaaPoista