sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Mokkapala-muffinssit (gluteeniton ja maidoton)

Meillä oli muutama viikko sitten hurjat 6v-kaverisynttäri-bileet ♥ Pikkuväki suorastaan tyhjensi muffinssi-lautasen tyhjäksi... taisi olla herkkua ;)


34 kpl minimuffinseja:

2 munaa

1,5 dl sokeria


2 rkl kaakaojauhoa

1 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

1 dl kiehuvaa vettä

100g Keiju laktoositon margariini (sininen paketti)


Kuorrute:

150g Keiju laktoositon margariini (sininen paketti)

3 rkl kaakaojauhetta

1,5 dl tomusokeria

3 rkl vahvaa kahvia

1 rkl vaniljasokeria



Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen kiehuvan veden kanssa vaahdon sekaan. Lisää lopuksi sulatettu margariini joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja annostele taikina minimuffinssivuokiin. Paista n. 10 min. 175 asteessa. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Tee kuorrute. Mittaa kulhoon pehmennyt rasva ja muut aineet. Vatkaa vatkaimella voimakkaasti ainekset sekaisin. Pursottele tai levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele haluamallasi tavalla esim. nonparelleilla.

17 kommenttia:

  1. Muffinsit kyllä menee lastenjuhlissa takuuvarmasti kaupaksi. Herkulliselta kuulostaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, maistuu lapsille...ja aikuisille ;)
      Nämä ovat meheviä pikku herkkuja, suosittelen testaamaan! Glut jauhot voi korvata suoraan vehnäjauhoilla.

      Poista
  2. Söpöjä. :) Kuulostaa mehukkaalta muffinssireseptiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ;) Kyllä, ovat meheviä ja mehevyys vaan paranee jääkaapissa (jos vaan sinne asti päätyvät ;)

      Poista
  3. Näitä tein äidin ja siskon valmistujaisjuhliin. Olivat todella hyviä!
    Meidän eskarilainen napsi niitä vain 'muutaman' :D
    http://heidinhullutuksia.blogspot.fi/2015/05/leivontaa-ja-askartelua.html

    VastaaPoista
  4. Kuinkahan pieniä nuo minimuffinssivuoat on? Sain tästä annoksesta 21 kpl luullakseni minimuffinsseja, mutta ne ehkä olikin isompia vuokia. :D Noh, tarpeeksi kuitenkin tuli. Paitsi kääk, huomasin juuri ettei ole ihan nousseet ylös asti...mulla täytyy olla isompia nuo vuoat! :O Ihanalta maistui ainakin ilman kuorrutetta. ;D Sun muffinssit on tosi kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella ihania pikku herkkuja! Vieraatkin kehuivat. :)
      Mulla jännästi muffinssit "supistuivat/kutistuivat" jääkaapissa, onko sulle käynyt samoin? :)

      Poista
    2. Kyllä ihan "normaaleja" minivuokia olen käyttänyt, minivuokapeltiin sopivia :) Onneksi sait riittämään! Nämä ovat todella herkullisia, niitä voisi popsia vaikka kuinka monta :)
      Mittasin vuokani pohjan, 3,5 cm.

      Poista
    3. Oho... ei kyllä ole käynyt niin... Jännä juttu, mikähän kutistumisen on aiheuttanut?

      Poista
    4. Minulla olikin sitten sentin isompia vuokia. Pitää etsiä pienempiä tai tehdä isompi taikina. :) Tuo kutistuminen oli kyllä ihme homma, vuoat olivat irronneet muffinsseista erilleen ihan kunnolla. Olisi ollut viisasta nostaa pikku leivokset ilman vuokia tarjolle, mutta en hoksannut.:) Jotain taikuutta oli nyt ilmassa.:o Käytin kyllä eri jauhoja kuin sinä mutta tuntuu silti oudolta. Kokeilen Pirkka-jauhoilla ens kerralla. :) Näitä teen ihan varmasti muulloinkin. Kiitos ohjeesta! Muutenkin käyn noita gluteenittomia sulta katsomassa, kun olet niin konkari niissä. :)

      Poista
    5. Käytitkö niitä hieman paksuja minivuokia, kartonkisia? Nimittäin niiden kanssa mulla on myös käynyt niin, että vuoka irtoaa muffinssista. Ja ne vuoat on hieman isompi kuin ne ohuet vuoat.
      Voi kiitos ❤

      Poista
    6. Niitä kartonkisia vuokia on myös normaalin kokoisia ja niidenkin kanssa mulla on käynyt niin, että vuoka irtoaa mufinssista. Olivatkohan Eskimon vuokia?

      Poista
    7. Käytin juuri sellaisia paksumpia, ne on Dr. Oetkerin Cup Cake -vuokia. Minäpä katselen niitä ohuempia. Ootko jättänyt 2 vuokaa päällekäin kun sulla on tuollain sievästi noussut ylöspäin nuo muffinssit? Usein mulla levinnyt sivusuunnassa niissä ohuissa vuoissa. Minkä merkkisiä sun vuoat oli?
      Kyselen nyt tarkasti, kun haluan ens kerralla yhtä ihanan näköisiä kuin sulla on. ;)

      Poista
    8. Mä olen ostanut niitä minivuokia verkkokaupasta esim. Confetilla on minivuokia ja niistä paljon olen käyttänyt Wiltonin vuokia mm. näitä:
      http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/415-1110

      Silloin tällöin kun menen lähikaupunkiin ostoksille, tutkin tarkkaan leivontahyllyt... Prisma (ainakin Rauman Prisma) myy noita Wiltonin minivuokia.

      En käytä kahta päällekkäin vaan mulla on minimuffinssipelti käytössä:
      http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/2105-914

      Mä olen todennut samallaisen kutistumisen näillä Eskimon normaalikokoisilla kartonkivuoilla... kivoja siitä, ettei tarvitse muffinipeltiä, mutta hetken oltuaan vuoka irtoaa muffinssista :(
      https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/eskimo-tivoli-12kpl-muffinsivuoka

      Juu, heitä vaan kysymyksiä!

      Onkohan se kutistumisen syy vuoan materiaalissa ja muffinssitaikinan rasvassa...

      Poista
    9. Kiitos! <3 Enköhän nyt pärjää näillä tiedoilla..:)

      Tosiaan, voi hyvin se ongelma liittyä tuohon.

      Poista
  5. Miten nämä kestää pakastamisen kuorrutteineen päivineen? Tein isoihin amerikanmuffinivuokiin ja paistoaika oli lähes puoli tuntia. Mielettömän hyviä!!

    VastaaPoista
  6. Mullakin on vuoka irronnu kahteen kertaan, ekana kaupan paperi vuuat ja sit wiltonin vuoat myöskin 😖 mut hyviä ollu!

    VastaaPoista