maanantai 18. huhtikuuta 2016

Porkkanamuffinssit

Rrrrrrakastan porkkanapiirakkaa (-kakkua), nyt kuitenkin tein Tarun Taikakakut-blogista löytyviä porkkanamuffinsseja... ei yhtään huonoja ;) Ihanan meheviä ja makeita! :)


12 kpl

Taikina:
2-3 porkkanaa
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1/2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia


Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa 
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 dl tomusokeria

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi, lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkanaraaste. Lisää lopuksi maito ja kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. 

Vatkaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto ja tomusokeri. Pursota kuohkeaksi vatkattu kuorrute jäähtyneiden leivosten päälle. Koristele.

7 kommenttia:

  1. Porkkanapiirakat ja -kakut on aina herkkua, takuulla siis muffinssitkin! :) Hyvän näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa :)
      On se kyllä niin hyvää, missä muodossa tahansa :)

      Poista
  2. Aivan ihania, pursotukset kauniit! Tein juuri itsekin porkkanamuffinsseja gluteenittomana Suklaapossun porkkanakakun ohjeella. Tosi meheviä. En edes kuorruttanut vielä ja silti niin maistuvia. Njam! Mutta taas sama ongelma, vuoat irtosivat. Grrrrh! ;) Pitää kokeilla itsekin joskus tuota kuorrutetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena-muori :)
      No jopas on... käytitkö taas niitä paksumpia vuokia? Ne ei vaan toimi... täytyisi laittaa palautetta valmistajalle.

      Poista
    2. Käytin eri vuokia, mutta juu...paksumpia. Nyt ne on kauniita koristeita hyllyssä. ;D Paitsi tein nyt niin, että kun vuoat irtosivat, laitoin uudet vuoat tilalle. :) Kävi ihan hyvin näin, mutta menee kaksinkertainen määrä vuokia näin. Ihan höpöhöpövuokia! Nämä oli Eskimon Lilja-vuokia.

      Poista