Pienen prinsessan ristiäisiin ♥
Kakkuja tehtiin 3 kpl, tässä ohje yhteen kakkuun.
26 cm vuokaan
Pohja:
250 g digestivekeksejä
100 g margariinia
Valkosuklaatäyte:
3 liivatetta
½ tlk maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
200 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää siihen sulatettu suklaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuoita ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen. Kääntele joukkoon suklaakerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin vadelmatäytteen valmistuksen ajaksi.
Vadelmatäyte:
3½ dl kermaa
1½ dl sokeria
1 dl vadelmapyrettä
5 liivatelehteä
2 rkl vettä
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen ja vatkaa kerma ja sokeri. Vatkaa kermavaahto ja tuorejuustot yhteen. Lisää vadelmapyre. Maista onko täyte sopivasti makeutettu omaan makuun. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Koristele halutessasi.
Ihanan näköisiä! :D
VastaaPoistaKiitos Taru :)
PoistaKauniit kakut!
VastaaPoistaIhana tuo perhonen!
Kiitos Sari!
PoistaPerhosella oli vielä "keijupölyä" siivissä... vaan ei näy kuvissa...
Kaunis <3
VastaaPoistaKiitos Kirsti :)
PoistaKuulostaa kyllä herkulliselta. Kauniit kakut!
VastaaPoistaKiitos Raisa! Hyvä yhdistelmä!
PoistaIhanan herkän näköiset kakut!
VastaaPoistaKiitos Rommirusina :)
PoistaNäyttää niin herkulliselle!
VastaaPoistaja maistuu myös ;)
PoistaTodella hienoja hyydykekakkuja. Tuo vaniljatuorejuusto on yks mun lemppareista ja se toimii varmasti hyvin vadelmatäytteessä :)
VastaaPoistaKiitos! Sama täällä, tykkään myös! Nyt on tullut Valiolta suklaatuorejuustoa, sitä pitää testata seuraavaksi :)
Poista