tiistai 5. huhtikuuta 2016

Vadelma-valkosuklaakakku

Pienen prinsessan ristiäisiin ♥


Kakkuja tehtiin 3 kpl, tässä ohje yhteen kakkuun.

26 cm vuokaan

Pohja:
250 g digestivekeksejä
100 g margariinia

Valkosuklaatäyte:
3 liivatetta
½ tlk maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
200 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää siihen sulatettu suklaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuoita ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen. Kääntele joukkoon suklaakerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin vadelmatäytteen valmistuksen ajaksi.

Vadelmatäyte:
3½ dl kermaa
1½ dl sokeria 
1 dl vadelmapyrettä 
5 liivatelehteä
2 rkl vettä

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen ja vatkaa kerma ja sokeri. Vatkaa kermavaahto ja tuorejuustot yhteen. Lisää vadelmapyre. Maista onko täyte sopivasti makeutettu omaan makuun. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Koristele halutessasi.

14 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Sari!
      Perhosella oli vielä "keijupölyä" siivissä... vaan ei näy kuvissa...

      Poista
  2. Kuulostaa kyllä herkulliselta. Kauniit kakut!

    VastaaPoista
  3. Todella hienoja hyydykekakkuja. Tuo vaniljatuorejuusto on yks mun lemppareista ja se toimii varmasti hyvin vadelmatäytteessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sama täällä, tykkään myös! Nyt on tullut Valiolta suklaatuorejuustoa, sitä pitää testata seuraavaksi :)

      Poista