sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Sima

Nyt simat "porisemaan"... viileässä valmistumiseen menee n. viikko, huoneenlämmössä n. kolme päivää... vielä ehtii ;) Sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pintaan.


raaka-aineet

8 l vettä
5 dl fariinisokeria
6 dl sokeria
1/4 tl kuivahiivaa (tai tuorehiivaa pieni nokare)
2 kpl sitruunoita

Kiehauta muutama litra vettä ja kaada sokerien päälle isoon sankoon. Sekoita kunnes sokerit sulaa. Kaada loput vedestä kylmänä sankoon. Ota mukiin pieni määrä kädenlämpöistä simaa, liuota hiiva siihen ja kaada sitten takaisin sankoon. Lisää viipaloidut sitruunat. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina.
Laita jääkaappiin (tai anna valmistua huoneenlämmössä).

4 kommenttia:

  1. Mulla on simatarvikkeet vielä kaupassa.. Enkä itse edes tykkää simasta, mutta aina sitä vaan täytyy tehdä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äkkiä kauppaan :)
      Meillä ei millään jaksettaisi odottaa siman valmistumista. En minäkään mikään suuri sima-fani ole.. mutta hiukan on juotava :)

      Poista
  2. Lapsia varten teen simaa, sekä pienen taikinan munkkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä :) Itsetehty sima ja munkki on kyllä ihan parasta :)

      Poista