Ensimmäinen ajatus oli, kun kippasin munkkitaikinan työpöydällä, että tästä ei tule yhtään mitään... vaan munkkeja tuli. Ja testiryhmän mielestä ihan hyviäkin ;) .. pari munkkia onneksi jäi seuraaavaan päivään. Onneksi jäi, sillä hakusin nähdä miten munkin käy kun se on yön yli pakastepussissa... rakenne säilyy hyvin pehmeänä, jes!
Ohje on Raision keittokirjasta (paitsi nämä mun on tehty veteen).
0,5 l vettä
1 muna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
0,5 rkl kardemummaa
2 ps kuivahiivaa
1 dl juokseva rypsiöljyvalmistetta
Paistamiseen: öljyä
Pinalle: erikoishienoa sokeria
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen muna, suola, sokeri, kardemumma ja osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi Sunnuntai Juokseva. Taikina saa jäädä löysähköksi. Anna taikinan levätä 5 minuuttia.
Kaada taikina gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulle pöydälle. Muotoile taikinasta tanko. Leikkaa tanko kahteenkymmeneen palaan. Pyörittele palat jauhotetuin käsin pyöreiksi pulliksi. Tee pulliin reikä painamalla etusormet läpi pullan. Venytä reikää varovasti. Anna munkkien kohota 20 minuuttia liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.
Kaada öljyä kuivaan pataan tai paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna öljy 180 asteeseen.
Nosta rinkilät öljyyn reikäkauhalla ja paista ne molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Ota kypsät rinkilät öljystä reikäkauhalla valumaan talouspaperilla peitetylle lautaselle. Kierittele munkkirinkilät sokerissa.
Nam! :)
VastaaPoista:) Oli kyllä nam... vaikkakin oma suu tottunut "normaaleihin" munkkeihin :)
Poista