Gluteeniton leivonta-harjoittelu jatkuu ;) Tänään vuorossa sämpylät... meheviä, nams!
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 dl öljyä
1 raastettu porkkana
Liuota kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi, öljy ja leipäjauhoseos. Lisää porkkanaraaste. Alusta tasaiseksi. Leivo sämpylöiksi ja kohota lämpimässä. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.
Onnistuuko pyörittely hyvin vaikkei taikinassa ole psylliumia? Mun on pitänyt kokeilla glut. sämpylöitä jo vaikka kuinka ja kauan, mutta enpä vaan ole vielä saanut aikaiseksi..
VastaaPoistaOnnistui, sämpylät sai helposti pyöriteltyä. Tuo mun käyttämä jauhoseos sisälsi psylliumkuitua.
PoistaEhkä olisi pitänyt vielä vähän kauemmin sämpylöiden nousta.
Nam nam! Voin melkein kuvien kauttaa nauttia herkullisesta tuoreen sämpylän tuoksusta! :)
VastaaPoista