tiistai 30. syyskuuta 2014

Brigadeirot

Tarun Taikakakut - blogissa törmäsin näihin herkku-palleroihin. Mitenhän näitä kuvailisi... herkkua ;) Kannattaa kokeilla! 
Pallerot säilyvät jääkaapissa parikin viikkoa, elleivät sitten tule syödyksi ;)


Ohje suoraan Tarulta:

n. 30 Brigadeiroa:

1 tölkki kondensoitua maitoa 
3 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta 
2 rkl voita 

Koristeluun: suklaaströsseliä, kaakaojauhetta, pähkinärouheita, marianne-rouhetta, kookoshiutaleita 
 
Laita kondensoitu maito, kaakaojauhe sekä voi paistinpannuun tai kattilaan ja sekoita niitä voimakkaasti puulastalla, jotta kaakaoon ei jää paakkuja. Voit myös siivilöidä kaakaon, jolloin siihen ei jää niin helposti paakkuja. Säädä levy keskilämmölle ja koko ajan sekoittaen anna seoksen kiehua n. 15 -25 minuuttia), kunnes se sakenee tarpeeksi. Koostumus on sopiva silloin kun voit vetää lastalla seoksen läpi ja seokseen jää jälki hetkeksi näkyviin. Toinen keino todeta, että seos on valmis on se, kun kallistat pannua/kattilaa, ja seos valuu yhtenä osana toiseen reunaan. Seos jähmettyy vielä jonkun verran kun se jäähdytetään. 

Kun massa on sopivaa, kaada se voideltuun kulhoon tai lautaselle jäähtymään. Kun se on tarpeeksi jäähtynyt, jotta sen voi laittaa jääkaappiin, siirrä se sinne loppujäähdytykseen. Kylmässä jäähdytetystä massasta on helpompi muotoilla Brigadeirot.

Jähmettyneestä massasta muotoillaan voilla voidelluin käsin pieniä pyöryköitä (n. pienen lihapullan kokoisia) ja pallo pyöräytetään esim. suklaasrösselissä, kookoshiutaleissa, pistaasirouheessa tms. Laita Brigadeirot pieniin paperivuokiin ja säilytä niitä jääkaapissa. Brigadeirot säilyvät jääkaapissa ainakin 2 viikkoa, mutta ne kannattaa ottaa tarjolle lämpenemään n. 1/2 tuntia ennen tarjoilua, jotta ne pehmenevät sopivasti. Niiden on tarkoitus olla sisältä aika pehmeitä.

10 kommenttia:

  1. Näitäpä voisinkin tehdä viikonlopuksi pojan synttäreille.. Tuo kondensoitu maito on tuttu monista resepteistä, mutta en ole koskaan itse siitä mitään tehnyt.. Varmaan tyhmä kysymys, mutta siis ostanko kaupasta tölkin KEITTÄMÄTÖNTÄ kondensoitua maitoa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, ovat kyllä suussa sulavia :)
      Ei yhtään tyhmä kysymys! Tähän käytetään keittämätöntä maitoa.
      Massaa mun mielestä ei ihan jääkaappikylmäksi tarvitse jäähdyttää ennen pyörittelyä.

      Poista
  2. Löysin tämän saman ohjeen Tarulta ja testailinkin samantein. Olivat kyllä tosi hyviä! Eivätkä meillä ainakaan säilyneet kahta viikkoa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä voi ihan hyvin myös pakastaa, jos säilyisivät siellä vähän paremmin, pidempään... ennen joulua testasin minäkin näitä samalla kun tein muita joulumakeisia...taisin Tarunkin kommenttiin kirjoittaa, jotta itse tykkäsin paljon myös wiener nougat päällyksisestä.

      Poista
  3. Eikös ollut ihania! Näitä tuli napsittua jääkaapista ohimennen ;)
    Mäkin huomasin ettei olisi kannattanut ihan jääkaappikylmäksi päästää massaa, se oli melko kovaa, mutta lämpeni kyllä sitten käsissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä :) Ei ne kauan ehtinyt vanheta ;)
      Joo, massa tosiaan tuli aika kovaksi jääkaapissa, mutta pyörittely onnistui silti. Ajattelin seuraavalla kerralla jäähdyttää huoneenlämpöiseksi ja sitten pyöritellä.

      Poista
  4. Voi ei, selailen ideoita tuleviin tyttäremme 10v synttäreille ja näitä herkkuohjeita on aivan liikaa joita haluaisi kokeilla! Näitä nyt ainakin! :D

    VastaaPoista
  5. HIhii, pallerot kuulostaa hupaisalta, hieno idea ja näyttävät tosi hyviltä, pitääpä testaila :).

    VastaaPoista
  6. Nättejä ja varmasti koukuttavia. Taidanpas laittaa nämä todo-listalle ja kokeilla viimeistään loppuvuodesta, sopisivat varmasti hyvin joulunameiksi...

    VastaaPoista