tiistai 16. syyskuuta 2014

Hedelmäinen levykakku

Tein viikonloppuna Kinuskikakkujen lisäksi myös tälläisen hedelmäisen levykakun gluteenittomana ja laktoosittomana. 


Pohja: 4 x 5 munan kääretorttupohja
5 munaa
2 dl sokeria
2 perunajauhoja
2 t leivinjauhetta

Huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe. Levitä uunipellille ja paista 225 asteessa noin 8-10 min. Kuomoa heti sokeroidulle leivinpaperille ja poista pohjapaperi. Anna jäähtyä.

Täyte: 
2 prk (á 820/470g) persikanpuolikkaita valutettuina ja soseutettuna (sokeria maun mukaan)
10 dl laktoositonta kuohukermaa (sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan)

Päälle:
10 dl laktoositonta kuohukermaa vaahdotettuna ja pursotettuna
tummia ja vihreitä viinirypäleitä


5 kommenttia:

  1. Kauniit kakut! Täyte kuulostaa herkulliselta (kun itse en voi perheelle tehdessä laittaa muuta kuin banaania, banaania tai banaania väliin..)! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa =)
      Tuo persikka tuo mukavasti raikkautta kakkuun, tykkään itse todella paljon! Banaani on myös hyvä vaihtoehto, maistuu kaikille... viikonloppuna on suunnitteilla Kinuskinen banaanikakku... saas nähdä miten kinuskin nyt käy ;)

      Poista
  2. Ihanan raikas ja selkeä koristelu. Juuri sopiva tuollaiseen isoon levykakkuun.

    VastaaPoista
  3. Kaunis koristelu :) oikein selkeä ja tyylikäs, juuri minun makuuni.

    VastaaPoista
  4. tosi nätti kakku =)

    VastaaPoista