Tein viikonloppuna Kinuskikakkujen lisäksi myös tälläisen hedelmäisen levykakun gluteenittomana ja laktoosittomana.
Pohja: 4 x 5 munan kääretorttupohja
5 munaa
2 dl sokeria
2 perunajauhoja
2 t leivinjauhetta
Huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe. Levitä uunipellille ja paista 225 asteessa noin 8-10 min. Kuomoa heti sokeroidulle leivinpaperille ja poista pohjapaperi. Anna jäähtyä.
Täyte:
2 prk (á 820/470g) persikanpuolikkaita valutettuina ja soseutettuna (sokeria maun mukaan)
10 dl laktoositonta kuohukermaa (sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan)
Päälle:
10 dl laktoositonta kuohukermaa vaahdotettuna ja pursotettuna
tummia ja vihreitä viinirypäleitä
Kauniit kakut! Täyte kuulostaa herkulliselta (kun itse en voi perheelle tehdessä laittaa muuta kuin banaania, banaania tai banaania väliin..)! :)
VastaaPoistaKiitos Raisa =)
PoistaTuo persikka tuo mukavasti raikkautta kakkuun, tykkään itse todella paljon! Banaani on myös hyvä vaihtoehto, maistuu kaikille... viikonloppuna on suunnitteilla Kinuskinen banaanikakku... saas nähdä miten kinuskin nyt käy ;)
Ihanan raikas ja selkeä koristelu. Juuri sopiva tuollaiseen isoon levykakkuun.
VastaaPoistaKaunis koristelu :) oikein selkeä ja tyylikäs, juuri minun makuuni.
VastaaPoistatosi nätti kakku =)
VastaaPoista