maanantai 8. syyskuuta 2014

Mansikkainen kermakakku

Suuren suuri kakku 60 hlö:lle tuli tehtyä pari viikkoa sitten. Välissä mansikkaa ja kermavaahtoa. Kakku on gluteeniton ja laktoositon.


Pohja: 5 x 4 munan kääretorttupohja
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ perunajauhoja
1 t leivinjauhetta

Huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe. Levitä uunipellille ja paista 225 asteessa noin 8-10 min. Kuomoa heti sokeroidulle leivinpaperille ja poista pohjapaperi. Anna jäähtyä.

Täyte: 
1 kg pakastemansikoita sulatettuina, valutettuna ja soseutettuina
10 dl laktoositonta kuohukermaa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

Päälle:
10 dl laktoositonta kuohukermaa vaahdotettuna ja pursotettuna
Koristeet: sokerimassaa ja pehmeitä kultahelmiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti