Helsingin Mylly täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden tuote on
perinteinen Myllärin Luomu Iso Täysjyvä Kaurahiutale.
Helsingin Mylly ja Tomi Björck haastoivat bloggajia piristämään
kaurapuuroa uusilla ideoilla.
"Maailmalla suosittujen puurobaarien ilmestyminen Suomen katukuvaan osoittaa, että puuro on tämän syksyn hitti!"
Meillä kaurapuuroa syödään joka päivä, jos ei kaikki perheenjäsenet, niin ainakin minä :)
Jos ihan totta puhutaan, niin parasta kaurapuuro on maidon kera. Vaan eipä tämä versio kyllä huono ollut, teen takuulla uudelleen, maut olivat kohdallaan (näin kun itse pääsee kehumaan ;)
Punaherukkahyytelö kannattaa tehdä illalla valmiiksi ja aamulla keittää puuro ja eikun syömään!
Ohje kahteen annokseen:
Punaherukkahyytelö:
2 liivatelehteä
100 g punaherukoita
2 dl vettä
vajaa ½ dl sokeria
4-5 pakastemansikkalohkoa / lasi
Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Keitä punaherukoista ja vedestä vahva mehu. Siivilöi mehu (2 dl) ja mausta se sokerilla. Lisää kaksi valutettua ja hyvin puristettua liivatelehteä kuumaan mehuun.
Laita kapeat ja korkeat jälkiruoka-astiat, esim. suorat lasit, vinoparkkiin kulhoon tai sopivan kokoiseen rasiaan. Laita pakastemansikat jäisinä lasin pohjalle. Kaada mehu-liivateseos laseihin, laita jääkaappiin ja anna hyytyä muutamia tunteja tai yön yli.
Kaurapuuro (ohje Myllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutale-pakkauksesta):
2½ dl Myllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutaleita
5 dl vettä
suolaa maun mukaan
Sekoita hiutaleet veteen ja kuumenna seos kiuhuvaksi. Keitä 5-7 minuuttia välillä sekoittaen. Hauduta kannen alla 2-3 minuuttia. Mausta suolalla.
Annostele kaurapuuroa hyytelön päälle, muutama punaherukka koristeeksi ja sitten nauttimaan :)
Myllärin Luomu Iso täysjyväkaurahiutaleet tarjosi Myllärin Luomu.
Minä olen missannut koko puurobaarit, onneksi puuroa saa tosiaan kotona. :) Onpas nätti puuroannos ja tosi kiva tuo vinosti hyydytetty hyytelö. :)
VastaaPoistaHih... eipä ole meilläkään päin puurobaareja näkynyt, muuta kuin kotona ;)
PoistaKiitos =) Aika nopea sai kyllä syödessä olla, ettei lämmin puuro "sulattanut" koko hyytelöä, mutta herkkua oli :)
Voi että on kivan näköinen annos! Itse olen senverran tavallinen puuronkeittäjä, että riittää kun vaihteluna on maito tai mehukeitto, mutta voisihan sitä joskus yrittää vähän erilaista, ihana idea!
VastaaPoista