Pyöräytin litran pullataikinan. Oli siinä leipomista kerrakseen, tuli tavallisia pikkupullia, voisilmäpullia ja vaniljapullia. Muutama saattaa jopa päätyä pakkaseenkin ;)
Vaniljapullien idean nappasin Leena-muori leipoo - blogista, kiitos sinne :)
1 l maitoa
100g hiivaa
2 kananmunaa
2 tl suolaa
3 dl sokeria
2 rkl hienonnettua kardemummaa
n. 30 dl vehnäjauhoja
300 g voita
Voiteluun: kananmuna
Päälle:
pikkupulliin: raesokeria
voisilmäpulliin: nokarevoita ja n. 1 tl hienoasokeria/pulla
vaniljapulliin:
vaniljakreemi: 50 g vaniljakreemijauhetta (Sallinen) + 150 g vettä, sekoita ja anna tekeytyä jääkaapissa, tämä riittää n. 20:een pullaan
Stroisselimuru: 45 g voita, 45 g sokeria, 80 g vehnäjauhoja Ainekset vatkataan nopeasti murumaiseksi.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna maidon joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon munat. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä. Anna taikinan kohota leivinliinan alla n. ½ tuntia.
Paista pullat 200°:ssa n. 12 min.
Namskis...ei oo tuoreen pullan voittanutta. pullafanin mielipide.
VastaaPoistaVoi miten ihania pullia! Itse tykkään eniten voisilmäpullista, mutta on kokeiltava ehdottomasti noita vaniljapullia! Olen Leenan luona noita jo ihaillutkin ja tuo sroisselimuru on kokeilematta! Varmasti herkullista :)
VastaaPoistaTuoretta pullaa kylmän maidon kera.. Nam!
VastaaPoista