tiistai 18. toukokuuta 2021

Raparperimuffinit

 Se on kuulkaa raparperiaika :)

Näiden muffinien ohje on Makeaa-leivontablogista.

Mehyvyys ja maku vaan parantuu jääkaapissa, joten malta odottaa ennenkuin herkuttelet ;)


12 kpl

3 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
¾ dl maitoa
4 dl raparperia pieninä paloina (noin 3 raparperin vartta)

Muruseos:

75 g voita
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja

Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellille. Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada sulatettu voi munavaahtoon varovasti sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja siivilöi taikinaan. Lisää maito. Kääntele raparperinpalat taikinaan.

Jaa taikina vuokiin ja valmista muruseos. Sekoita sokeri, kaurahiutaleet ja jauhot kylmään voihin ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi. Nostele kasa muruseosta jokaisen muffinin päälle.

Paista 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa.

2 kommenttia:

  1. Alkaa omatkin raparperit olemaan jo komean kokoisia, joten raparperiohjeita tässä kaivattiinkin. :) Vaikuttaa herkullisilta nuo muffinit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä ihanan meheviä, kannattaa testata :)
      No niinpä, satoa tulee enemmän kuin sitä ehtii käyttää :)

      Poista