Se on kuulkaa raparperiaika :)
Näiden muffinien ohje on Makeaa-leivontablogista.
Mehyvyys ja maku vaan parantuu jääkaapissa, joten malta odottaa ennenkuin herkuttelet ;)
12 kpl
2 dl sokeria
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
¾ dl maitoa
4 dl raparperia pieninä paloina (noin 3 raparperin vartta)
Muruseos:
75 g voita1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellille. Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada sulatettu voi munavaahtoon varovasti sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja siivilöi taikinaan. Lisää maito. Kääntele raparperinpalat taikinaan.
Jaa taikina vuokiin ja valmista muruseos. Sekoita sokeri, kaurahiutaleet ja jauhot kylmään voihin ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi. Nostele kasa muruseosta jokaisen muffinin päälle.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa.
Alkaa omatkin raparperit olemaan jo komean kokoisia, joten raparperiohjeita tässä kaivattiinkin. :) Vaikuttaa herkullisilta nuo muffinit.
VastaaPoistaNämä ovat kyllä ihanan meheviä, kannattaa testata :)
PoistaNo niinpä, satoa tulee enemmän kuin sitä ehtii käyttää :)