sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Mutakakku Dumlemoussella (glut)

Ihanan mutaisaa :) Ja Dumle maistuu samettisessa moussessa.

Ohje Suklaapossulta, kiitos!


Mutakakun aineet:

150 g tummaa (n. 50%) suklaata
75 g voita
1.5 dl sokeria
2/3 tl suolaa
0.75 dl tummaa, hyvää kaakaojauhetta
3 kananmunaa

Päälle:

2 dl kuohukermaa
noin 1/2 pss (=14 kpl tai oman maun mukaan muutama enemmän) Dumlea

Pilko suklaa ja voi mikron kestävään kulhoon. Lämmitä mikrossa varovasti välillä sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja siivilöity tumma kaakaojauhe. Lisää munat yksitellen sekoitellen. Kaada taikina kevyesti voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan.

Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia, riippuen kuinka kypsästä mutakakusta pidät. Kypsymisaika riippuu myös uunista, joten tarkkaile tilannetta. Tosi mutaisen kakun saat, kun otat mutakakun uunista jo silloin, kun reunat ovat kypsät, mutta keskusta höllyy vielä todella paljon. Muutama minuutti lisää, niin mutakakusta tulee kiinteämpi, mutta se pysyy edelleen kosteana. Oman maun mukaan siis. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja nosta vielä yöksi jääkaappiin.

Kuumenna kerma kiehuvaksi ja nosta kattila pois levyltä. Lisää kerman joukkoon Dumlet. Sekoittele välillä, kunnes kaikki Dumlet ovat sulaneet kerman joukkoon. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja laita sen jälkeen jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Vatkaa jääkaappikylmä dumlekerma vaahdoksi ja pursottele jääkaappikylmän mutakakun päälle.




2 kommenttia: