tiistai 11. toukokuuta 2021

I❤️Tupla-kakku

Tämä kakku jos mikä taltuttaa makeanhimon :)

Ohje on @withchocolatechips Ellin käsialaa, joten kiitos sinne!

Yhteen asiaan kiinnittäisin huomiota. Käytin halkaisijaltaan 19 cm irtopohjavuokaa. Kaikki täyte ei kokonaan mahtunut vuokaan, vaikka ihan piripintaan täytin (sellainen arviolta 2 dl jäi "yli"). Toki sekin tuli syötyä, ei hätää, oli hyvä suorittaa laadunvalvontaa ;) Vuokia on monenlaisia, varsinkin korkeudeltaan, joten kokeilemalla sopiva löytyy :)


 
Pohja:
185 g vaniljatäytekeksejä(domino tms)
2 rkl mantelirouhetta
60g voita

Pingota n. 18 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon manteli ja voisula. Painele vuoan pohjalle.

Täyte:
1,5 dl kuohukermaa
6 kpl maxi Tupla (50g kpl)
4 dl flora kuohu täyteläinen
2 rs maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatetta

Sulata tuplat kerman joukkoon kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä.
Laita liivatteet likoamaan.Vaahdota Flora kuohu.
Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon tupla-seos. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada seoksen joukkoon ohuena nauhana, huolellisesti sekoittaen. Yhdistä kermavaahdon kanssa ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa kunnolla.

Kuorrute:
300g maitosuklaata
1dl mantelirouhetta
3-4 rkl rypsiöljyä

Sulata suklaa. Sekoita joukkoon manteli ja lisää öljy. Sekoita tasaiseksi. Kaada kunnolla hyytyneen kakun päälle. Kuorrutetta on reilusti niin, että osa valuu yli kuorruttaessa. Anna kovettua jääkaapissa. HUOM! Jos kuorrute jää liian paksuksi, sitä on hankala leikata. Leikkaaminen onnistuu siististi kun otat kakun huoneenlämpöön ajoissa ja käytät terävää puukkoa. Puukkoa voi myös lämmittää. 






5 kommenttia:

  1. Oi, tää olis varmasti kakku mun makuun.. 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vaan olet suklaan ystävä, niin tämä on herkkua... ehkä vähän liiankin herkkua ;)

      Poista
  2. Minullakin on ollut tarkoitus kokeilla tuplakakkua tai -piirakkaa, kunhan on enemmän syöjiä. Normalisoituisi tilanne, niin eri puolilta suomea saisi taasen vierailijoita ja pääsisi kokkailemaan. Olemme tarkoituksella pysytelleet erossa sisarusten perheiden kanssa, paitsi viime kesänä siskon hautajaisiin tietenkin matkustettiin. Oliko teillä tämän kakun kuorrutuksen kanssa leikkaamisvaikeuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä viesti hetkeksi makeannälän ;) isoa palaa ei kerralla pysty syömään, joten porukalla tosiaan parempi.
      Niinpä, koskahan tämä erikoinen tilanne antaa edes hiukan periksi. Täällä etelä-satakunnassa tilanne on juuri nyt huolestuttava.
      Kyllä kuorrutus vähän kärsi leikatessa, mutta terävä veitsi toimi suht hyvin. Mulla oli ehkä paikoitellen liian paksu kuorrutus päällä. Kuorrutetta olisi jäänyt ja ajattelin, että kaadun loput päälle, se oli virhe. Mutta hyvää kuorrutetta oli :)

      Poista
  3. Pitääkö toi domino murskata kokonaisena vai ottaa se täyte eka pois? 😅

    VastaaPoista