maanantai 13. kesäkuuta 2016

Italialainen raparperijuustokakku

Mieheni täti kehoitti kokeilemaan tätä ohjetta, kannatti! Kakku on erittäin herkullista ja maku vaan paranee vanhetessaan... jos vaan kakkua on jäljellä ;)

Ohje löytyy Maku-lehden sivuilta.


Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 1/4 dl hasselpähkinäjauhetta
½ dl maissitärkkelystä
1 tl sitruunankuoriraastetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
400 g raparperia
1½ dl sokeri
½ dl vettä
1 tl sitruunankuoriraastetta
5 liivatetta (laitoin 7 kpl)
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
250 g ricottajuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele pohja ja reunat. Leivitä ne hasselpähkinäjauheella.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.

Yhdistä hasselpähkinäjauhe, maissitärkkelys, sitruunankuoriraaste ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos varovasti muna-sokerivaahtoon.

Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Pese ja kuivaa vuoka.

Kuori ja paloittele raparperit. Mittaa raparperit, sokeri, vesi ja sitruunankuoriraaste kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta 2–3 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmeitä. Jäähdytä.

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Leikkaa vuoan pohjalle sopiva leivinpaperipala. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla. Nosta alin levy vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone, ricotta, raparperitäyte ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita kuumaan mehuun. Kaada seos täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Nosta päälle toinen kakkulevy. Anna vetäytyä ja hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Irrota italialainen raparperi-juustokakku vuoasta vadille. Koristele mansikoilla ja hasselpähkinöillä.

~~~~~~

• Voit halutessasi koristella raparperi-juustokakun vain tomusokerituprautuksella ja tarjota lisänä mansikkakastiketta.

• Pähkinät pinnalla toimivat hyvänä muistutuksena silloin, kun joukossa on pähkinäallergisia. Kakun pähkinäisyys voi muuten jäädä huomioimatta.

• Pähkinäinen kakkupohja nousee ja laskee uunissa hauskan näköiseksi. Älä siis säikähdä lennokasta ulkomuotoa.

~~~~~~

Dr Oetkerilta on tullut markkinoille Sitruunan kuoriraastetta, suosittelen kokeilemaan. Tuotetta on käytetty tässä kakussa. Tuotenäyte saatu Dr. Oetkerilta.

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä hyvältä! Sitruunankuoriraastetta kyllä ostan heti kun vastaan tulee, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Ja sitä se myös oli :)
    Appelsiinin kuoriraastettakin on samanlaisessa pussissa... niin helppokäyttöisiä, hyvä keksintö!

    VastaaPoista
  3. Nam, näyttää herkulliselta. Raparperohjeita onkin vino pino testiä varten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, vielä on paaaaljon raparperiohjeita testaamatta :) Taidankin tänään vähentää pinoa yhdellä ohjeella ;)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Ricotta oli mulle uusi juttu, nyt se on testattu. Oli kyllä herkkukakku :)

      Poista