keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Tää on vaan niin hyvää!
Ohje on Kotiliedestä.


Muruseos: 
8 dl vehnäjauhoja 
3 dl sokeria 
2 tl leivinjauhetta 
2 tl soodaa 
2 tl vaniljasokeria 
250 g voisulaa 

Pohjataikina: 
noin 2/3 muruseoksesta 
2 dl piimää 
1 kananmuna 

Täyte: 
1 l raparperipaloja 
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g) 
2 dl sokeria 
2 kananmunaa 
3 tl vaniljasokeria 

Pinnalle: 
noin 1/3 muruseoksesta

Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa Maisemakahvilan raparperipiirakan kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.

6 kommenttia:

  1. Tämä raparperipiirakka on kyllä kaikkien raparperipiirakoiden ykkösherkku. On vaarana, että holahtaa koko pellillinen vain maistaessa alas. Pitää taas poiketa raparperipuskalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, tämä on ihan parasta :) Juurikin näin... vielä yksi pala ;)
      Taidanpa minäkin poikeita :)

      Poista
  2. Tämä on kyllä ihan ykkösjuttu mitä raparperista voi tehdä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiiiin samaa mieltä!
      Maku vaan paranee jääkaapissa, nams :)

      Poista
  3. Nams, tämä on kyllä huippu ohje! Huomenna munkin on tarkoitus raparperista vihdoi leipoa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ihan paras!
      Eilen kokeilin toscaraparperipiirakkaa... joku meno pieleen... kauhean kuivaa :( ja sit päätin, että siihen saa riittää raparperiohjeet... kunnes vastaan tulo yksi ohje, ihan pakko kokeilla.:)

      Poista