Tää on vaan niin hyvää!
Ohje on Kotiliedestä.
Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
Pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
Täyte:
1 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta
Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa Maisemakahvilan raparperipiirakan kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.
Tämä raparperipiirakka on kyllä kaikkien raparperipiirakoiden ykkösherkku. On vaarana, että holahtaa koko pellillinen vain maistaessa alas. Pitää taas poiketa raparperipuskalla.
VastaaPoistaSamaa mieltä, tämä on ihan parasta :) Juurikin näin... vielä yksi pala ;)
PoistaTaidanpa minäkin poikeita :)
Tämä on kyllä ihan ykkösjuttu mitä raparperista voi tehdä!! :)
VastaaPoistaNiiiiin samaa mieltä!
PoistaMaku vaan paranee jääkaapissa, nams :)
Nams, tämä on kyllä huippu ohje! Huomenna munkin on tarkoitus raparperista vihdoi leipoa... :)
VastaaPoistaTää on ihan paras!
PoistaEilen kokeilin toscaraparperipiirakkaa... joku meno pieleen... kauhean kuivaa :( ja sit päätin, että siihen saa riittää raparperiohjeet... kunnes vastaan tulo yksi ohje, ihan pakko kokeilla.:)