perjantai 24. kesäkuuta 2016

Raparperi-cashewpähkinäpiirakka

Kerta kiellon päälle, vielä yksi raparperi-ohje :)
Tämä ohje löytyi Sarin kotona - blogista. Suolaiset pähkinät vaihdoin suolattomiin... vertailukohdetta ei siis ole, mutta tämä suolaton versio oli kyllä varsin mainio, tykkäsin!


150 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
150 g creme fraiche
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


n. 150 g raparperia 
n. 1 tl perunajauhoja
n. 1 dl suolattuja cashewpähkinöitä (sai suolattomia)
ripaus vaniljasokeria


Sekoita sulatettu voi, sokeri, kananmunat, creme fraiche ja vehnäjauho/leivinjauhe seos keskenään.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. 

Pilko raparperit ja sekoita perunajauho ja vaniljasokeri sekaan.
Levitä taikinan päälle. Rouhi pähkinät pienemmiksi ja ripottele
piirakan päälle. Paista 200c n. 45 min. 

~~~~~~



8 kommenttia:

  1. Vaikuttaa mukavan simppeliltä ohjeelta. Menee kokeiltavien listalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ohje on tosi helppo ja maku aivan mahtava! Nuo pähkinät toi kivaa purutuntumaan! Kokeile ihmeessä!

      Poista
  2. Hyvältä näyttää! 😋
    Ihanaa juhannusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistui hyvältä!
      Kiitos, Aurinkoista juhannusta myös sinnepäin!

      Poista
  3. Mielenkiintoinen yhdistelmä, kuulostaa hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin on. Noita suolaisia pähkinöitä pitäisi kyllä testata... taitaa jäädä ensi kevääseen ;)

      Poista
  4. Tämän ohjeen vien heti mukanani. Mulla vielä raparperit maassa ja odottavat pakastamista. Toki monenmoista tuoreista olen nyt tehnyt, vaan pakastimeenkin piisaa. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, ole hyvä :) Tämä oli todella hyvää, pähkinät sopi kuin nenä päähän :)

      Poista