keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Suklaakakku

Viime viikonloppu täyttyi yo-, valmistujais- ja synttärikakuista :)
Nämä suklaakakut (4 kpl) lähti juhlistamaan tuoretta ylioppilasta.
Kakuista kolme oli "normaaleja" ja yksi gluteeniton/laktoositon.


Ohje yhteen kakku:

pohja 26 cm vuokaan; 6 kananmunan pohja, ohje 
vehnäjauhoista 4 rkl korvattu tummalla kaakaojauheella

Fazeriina-täyte (ohje Taru, tein annoksen kakkuihin tuplana)

8 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2½ (a 100g) Fazerina-levyä (laktoositon versio: Brunberg laktoositon tummasuklaa)

Sulata suklaa jätä jäähtymään pöydälle. Vatkaa kerma. Vatkaa tuorejuusto ja sulatettu suklaa yhteen. Lisää lopuksi kermavaahto.



Päällä Suklaaganache:
130 g tummaa suklaata (tai laktoositon tummasuklaa)
1 dl kuohukermaa (laktoositon kuohukerma)
2 rkl glukoosisiirappia
nokare voita (laktoositon voi)


Kuumenna kerma ja glukoosisiirappi Kaada kerma suklaapalojen päälle ja anna seistä hetki
Sekoita tasaiseksi ja lisää voinokare.
Kaada suklaaganache kakun päälle ja levitä lastalla pikkuhiljaa reunoja kohden niin että suklaa hiukan valuu reunojen yli.


4 kommenttia:

  1. Kivan näköiset kakut, kauniit koristelut! :)

    VastaaPoista
  2. Nam, näyttää todella herkulliselta ja aivan upea koristelu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Suklaa on aika takuuvarma valinta ja varsinkin Fazerina ;)

      Poista