torstai 12. marraskuuta 2015

Suklaakakku

Ostin muutama kuukausi sitten Iloleipureiden pienen sydänvuoan, nyt se pääsi vihdoinkin testiin... söpö pikkukakku tulikin :)
Vuoka on vetoisuudeltaan 0,55 l.


Tässä ohje n. 2 l:n vuokaan (ohje Myllyn Paras)

5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2½ tl vaniljasokeria
2½ dl kermaa
3 munaa
150 g juoksevaa margariinia
1 dl vahvaa kahvia
3 rkl vahvaa kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata hienonnettuna

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista.

Koristelin kakun vielä limenvihreällä Candy Meltsillä ja suklaaströsseleillä.

7 kommenttia:

  1. Kiva, vähän erilainen kuin perinteinen pyöreä kahvikakkuvuoka.

    VastaaPoista
  2. Yksinkertainen, mutta kaunis ja varmasti hyvä! :)
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin :) Tuota ohjetta voi muuttaa monilla tavoin, Myllyn Paras-sivuilla on paljon vinkkejä. Monipuolinen ohje :)

      Poista
  3. Näyttääpäs hyvältä, limenvihreä koristelu piristää mukavasti. :) Viikonloppuna olis tarkoitus leipoa vuokakakkua ja avata joululeivonnaisten kausi. No oikeasti oon leiponut jo pipareita ja torttuja, mutta niistä en ole päivitystä tehnyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aika "hurja" väri... vähän piristystä syksyn pimeään ;)
      Se joulu tulee taas ja ihanat joululeivonnaiset. Täytyykin seurata silmä tarkkana sun päivityksiä :)

      Poista
  4. Herkullisen näköinen :) Kiva tietää, että on olemassa tuollainen pienempikin vuoka. Mulla on tuollainen samanlainen isommana, ja se on ollut monesti vähän turhankin iso. Mutta tuolla pikkuisella saisi tehtyä hyvänkokoisia kakkuja vaikkapa myyjäisiin :)

    VastaaPoista