Pikkuleipien aatelia!
65 kpl
2 dl kermaa
200 voita, huoneenlämpöisenä
350 g hienoja vehnäjauhoja
10 g hiivaa
Sokeroimiseen: Erikoishienoa sokeria
Kuumenna kerma kädenlämpöiseksi. Liota hiiva lämpimään kermaan. Lisää joukkoon jauhot ja pehmeä voi. Anna taikinan nousta noin tunnin ajan.
VINKKI! Taikinan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja antaa olla yön yli jääkaapissa. Taikinaa on silloin helpompi töystää!
Leikkaa taikina 65 palaksi. Leivo palat noin 30 cm:n pituisiksi tangoiksi.
Kierittele tangot sokerissa ja muodosta rinkiläksi. Paista kullanruskeiksi 175-asteisessa uunissa, noin 20 minuuttia.
Mielenkiintoisen kuuloinen ohje. Nämä perinneleivonnaiset on kyllä tosi kivoja. Tai en tiedä, onko tämä mikään perinneresepti, mutta kuulostaa vahvasti siltä. :)
VastaaPoistaKyllä kyllä, perinneresepti ja niin mielettömän hyvä! Kovatöinen, mutta on sen väärtti :)
PoistaTämmöisiin en olekaan ennen törmännyt. Kuulostaa hyvältä!
VastaaPoistaJeps, herkkua! Kovin ovat hauraita, mutta niin mielettömän rapeita, nams :)
PoistaOlivat tosi herkullisia, kiitos Kirsi. PS, kaikki on syöty.
VastaaPoistaKiitos Aila, kun tilasit :) Hyvä, että teki kauppansa!
VastaaPoista