maanantai 30. marraskuuta 2015

Euran rinkilät

Pikkuleipien aatelia!


65 kpl

2 dl kermaa
200 voita, huoneenlämpöisenä
350 g hienoja vehnäjauhoja
10 g hiivaa

Sokeroimiseen: Erikoishienoa sokeria

Kuumenna kerma kädenlämpöiseksi. Liota hiiva lämpimään kermaan. Lisää joukkoon jauhot ja pehmeä voi. Anna taikinan nousta noin tunnin ajan.

VINKKI! Taikinan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja antaa olla yön yli jääkaapissa. Taikinaa on silloin helpompi töystää!

Leikkaa taikina 65 palaksi. Leivo palat noin 30 cm:n pituisiksi tangoiksi.

Kierittele tangot sokerissa ja muodosta rinkiläksi. Paista kullanruskeiksi 175-asteisessa uunissa, noin 20 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisen kuuloinen ohje. Nämä perinneleivonnaiset on kyllä tosi kivoja. Tai en tiedä, onko tämä mikään perinneresepti, mutta kuulostaa vahvasti siltä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kyllä, perinneresepti ja niin mielettömän hyvä! Kovatöinen, mutta on sen väärtti :)

      Poista
  2. Tämmöisiin en olekaan ennen törmännyt. Kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, herkkua! Kovin ovat hauraita, mutta niin mielettömän rapeita, nams :)

      Poista
  3. Olivat tosi herkullisia, kiitos Kirsi. PS, kaikki on syöty.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Aila, kun tilasit :) Hyvä, että teki kauppansa!

    VastaaPoista