Olin lauantaina Euran kansalaisopiston Whoopies&Cookies-leivontakurssilla. Kursin vetäjänä toimi Maarit Toivonen, whoopies ohje on hänen laatima. Herkkuja!
Ohje löytyy myös Maaritin omasta blogista: Hemmailua
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
150 g voita
1½ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 munaa
1½ dl ranskankermaa
1 tl vaniljaesanssia
Lämmitä uuni 180 C.
Vaahdota voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen. Lisää vaniljaesanssi vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vuorotellen ranskankerman kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Pursota pellille noin 4cm halkaisijaltaan olevia pikkuleipiä.
Paista uunin keskiosassa 8-10 minuuttia.
Täyte:
1½ dl kermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g tummaa suklaata
1 dl tomusokeria
korkillinen piparminttuesanssia (½ tl)
2 tl vaniljaesanssia
nonparelleja
Sulata suklaa varovasti mikrossa noin 20 s kerrallaan. Vatkaa kerma ja tuorejuusto pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja mausteet vaahtoon.
Sekoita noin 1 dl vaahtoa suklaaseen ja lisää seos sitten loppuun vaahtoon.
Pursota täytettä reilusti puolelle leivospohjia ja laita kannet päälle.
Pyörittele leivokset nonparelleissa tai muissa koristeissa, jolloin reunaan tulee kaunis kuvio.
Säilytä jääkaapissa.
Nam, näyttääpä herkuilta! Saako vaniljaesanssia ihan normi kaupoista, tai voiko sen korvata vaniljasokerilla?
VastaaPoistaJuu, ihan normi kaupasta, Dr Oerkerin sellainen pieni ruskea pullo :)
PoistaNam, oletpas ollut ahkera. Jotain kurssia täälläkin kaivattaisiin tähän syksyn pimeyteen :).
VastaaPoistaJuu ja aika ahkerasti osallistuin myös herkkujen tuhoamiseen :)
PoistaOli kyllä kivaa kurssitella, parin viikon päästä pääsen opettelemaan tuulihattujen tekoa :)
Esanssin voi ihan hyvin korvata vanilja- tai vanilliinisokerilla �� Ihan normi ruokakaupasta löytyy esanssiakin nykyisin. Molemmat kurssin reseptit löytyvät myös täältä http://hemmailua.blogspot.fi
VastaaPoistaJa oli taas hauska kurssi :)
VastaaPoistaNo niin oli... parin viikon päästä taas :)
Poista