sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Vadelmainen suklaakakku

Meillä vietettiin eilen pikku prinsessan 3v-synttäreitä ♥


Pohja on 6 munan gluteeniton kaakaopohja (ohje), vehnäjauhoista korvattu 4 rkl kaakoajauheella

Välissä vadelmamousse:
3½ dl kermaa
1½ dl sokeria 
1 dl vadelmapyrettä 
5 liivatelehteä
2 rkl vettä

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen ja vatkaa kerma ja sokeri. Vatkaa kermavaahto ja tuorejuustot yhteen. Lisää vadelmapyre. Maista onko täyte sopivasti makeutettu omaan makuun. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen.

Päällä Suklaaganache:
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
2 rkl glukoosisiirappia
nokare voita

Kuumenna kerma ja glukoosisiirappi Kaada kerma suklaapalojen päälle ja anna seistä hetki
Sekoita tasaiseksi ja lisää voinokare.
Kaada suklaaganache kakun päälle ja levitä lastalla pikkuhiljaa reunoja kohden niin että suklaa hiukan valuu reunojen yli.

Koristeena suomalaisia tuoreita mansikoita :)




Onnea Pikku Prinsessa ♥

2 kommenttia:

  1. Onnea pikku prinsessalle! :) Herkkukakulla siellä onkin juhlittu..

    VastaaPoista