keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Mustikka-vaniljakakku

Testasin myös mustikoilla tätä kakkua... puolukka omaan makuuni herkullisempaa :)


24 cm vuokaan:

Pohja:
200 g digestivekeksejä
80 g margariinia

Mustikkakkatäyte:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl mustikkaa
2 dl sokeria
6 liivatelehteä
2 rkl vettä

Vaniljatäyte:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3 liivatetta
tilkka vettä

Kiille:
3 dl vahvaa mehua (älä laimenna)
3 liivatetta

Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. 

Valmista mustikkatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri. Soseuta mustikat sauvasekoittimella. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto, vaniljarahka ja mustikkasose. Kiehauta pari ruokalusikallista vettä ja liota liivatelehdet siihen, lisää ohuena nauhana täytteeseen. Kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

Valmista vaniljatäyte. Pane liivatteet taas likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Kuumenna tilkka vettä mikrossa. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen neste pois. Liuota liivatteet kuumaan veteen ja tarkista, että seos on tasaista. Sekoita vähän jäähtynyt liivate-vesiseos ohuena nauhana vaniljavaahtoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos mustikkatäytteen päälle ja tasoita pinta. Nosta vuoka jälleen kylmään.

Valmista kiille. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna mehu mikrossa. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen neste pois. Liuota liivatteet kuumaan mehuun ja anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Kaada kiille varovasti vaniljatäytteen päälle. Nosta vuoka kylmään. Anna puolukkakakun olla kylmässä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.



4 kommenttia:

  1. Nam! Mustikka on niin älyttömän hyvää...

    VastaaPoista
  2. Nam, onpa suussasulavan näköinen kakku! :P Oon joskus yrittänyt tehdä tuollaisen mehukiilteen, siinä raa'asti epäonnistuen. Pitäis varmaan rohkaistua ja kokeilla uudelleen :)

    VastaaPoista