keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Lusikkaleivät - Hyvää Joulua!

On nää ihan parhaita!


Ohje täältä:


200 g voita (käytin Arla laktoositonta)
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

väliin:
1 1/2 dl omenamarmeladia

pinnalle:

Mittaa rasva kattilaan ja anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä sekoittamatta.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.

Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.

Vedä leivinpaperi varovasti pelliltä työpöydälle ja anna pikkuleipien jäähtyä.

Levitä hilloa sileälle pinnalle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen.

Kierittele lusikkaleivät sokerissa.

~~~~~

Blogi hiljenee joulun viettoon:



10 kommenttia:

  1. Tutun näköinen maisema. Hyvää Joulua Sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
  2. Allekirjoitan täysin, parhaita ovat. :) Hyvää joulua!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania nämä! En ole monesti tehnyt, mutta ex-paikkakunnallamme ostin silloin tällöin torilta.:) Muutenkin sulla ihania pikku herkkuja ollut blogi pullollaan viime aikoina. Olen monesti käynyt katsomassa, mutten oo selvinny kommentoimaan. :) Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi! <3

    VastaaPoista
  4. Nämä ovat tosi hyviä, erityisesti itsetehdyt :) Ihanaa Joulua myös teille ♥

    VastaaPoista
  5. Ihanat jouluiset kuvat! Voi kun saisikin valkoisen joulun :)
    Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi ♥

    VastaaPoista
  6. Nämä on kyllä huippuhyviä! Ihanaa joulunaikaa Kirsin keittiöön! :)

    VastaaPoista
  7. Nam, lusikkaleivät on älyhyviä. Onpa tunnelmallisia joulukuvia. Oikein mukavaa ja rauhallista joulua.

    VastaaPoista
  8. Rauhallisen tunnelmaista joulun aikaa -ja taikaa teidän koko perheelle. =)

    VastaaPoista