sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Konjakkinen suklaa-luumukakku

Tässä kakussa on maut kohdallaan! Kiitos ohjeesta menee Kakkuviikarin vispailuja! - blogiin :)


250 g kuivattuja luumuja
2 dl sokeria
1 3/4 dl vettä
1/2 dl konjakkia
150 g voita
100 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia

Mittaa (pilkotut) luumut, sokeri, vesi ja konjakki kattilaan. Keitä luumut pehmeäksi (10-15min.) Anna jäähtyä hetki ja paloittele sekaan suklaa ja voi. Anna niiden sulaa tasaiseksi.
Vatkaa kananmunat yksitellen voimakkaasti suklaa-luumuseokseen. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet luumu-suklaaseokseen kevyesti sekoittaen. 
 Kaada taikina voideltuun/korppujauhoitettuun kakkuvuokaan (1,8l) ja paista 175 asteessa n. 45-50min. Kumoa hieman jäähtyneenä ja koristele vasta, kun kakku on täysin jäähtynyt.

Kuorrutus:
½ dl kermaa
runsas 150 g tummaa suklaata

nonparelleja/suklaarakeita yms.

Kuumenna kerma kattilassa, lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaa sulata ja sekoita tasaiseksi. Kuorruta ja koristele kakku.

8 kommenttia:

  1. Taas yksi uusi ohje kokeiltavien listalle. :) Sellainen kysymys tuli vaan mieleen, kun luin ohjeen, että laitetaanko luumut siis kokonaisena kattilaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :)
      Hyvä kysymys! Mä laitoin kokonaisena, mutta suosittelen laittamaan vaikka edes puoliksi :) Taidankin lisätä sen tuohon ohjeeseenkin :)

      Poista