perjantai 18. maaliskuuta 2016

Pääsiäis-lusikkaleivät

Pääsiäinen lähestyy ja niin myös pääsiäisleivonnaiset. Nämä, hyvinkin perinteiset, lusikkaleivät muuttuivat pääsiäis-tyyliin :)


200 g voita 
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

väliin:
1 1/2 dl aprikoosimarmeladia

pinnalle:
sokerikuorrute
koristerae


Mittaa rasva kattilaan ja anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä sekoittamatta.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.

Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.

Vedä leivinpaperi varovasti pelliltä työpöydälle ja anna pikkuleipien jäähtyä.

Levitä hilloa sileälle pinnalle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen.

Valmista sokerikuorrute: tee vedestä ja tomusokerista sopivan paksuinen seos, värjää halutessa (minä värjäsin keltaisella geelivärillä). Pursota lusikkaleipien päälle ja koristele rakeella (mulla käytössä vihreä kimallerae)


6 kommenttia:

  1. Aivan syötävän suloisia suupaloja! :)

    VastaaPoista
  2. Voi, saisko sitä aikaiseksi kokeilla lusikkaleipien tekoa.. En ole koskaan tainnut itse tehdä, vaikka tykkään kyllä niistä. Kiva pääsiäis-koristelu.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilemaan vaan! On niissä se oma näpertäminen, mutta on hintansa väärtti :)

      Poista