sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Sitruunainen suklaapiirakka

En koskaan kyllästy mokkapaloihin (tämä ohje on ihan paras, pohja on niiiiiin mehevä!)
Nyt kuitenkin päätin tuunata ohjetta hieman (eli hyvin vähän) pääsiäis-tyyliin ;)


2½ dl vettä
200 g margariinia
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1½ tl soodaa
1 dl bulgarianjogurttia
2 munaa

Kuorrutus:
100 g margariinia
vajaa 1 pkt tomusokeria
3 rkl sitruunanmehua

Koristeeksi:
suklaamuna- rakeita ja nonparelleja 

Kiehauta, vesi, margariini, kaakaojauhe ja suola kattilassa. Jäähdytä seos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtynyt margariini-seos siihen. Lisää seokseen myös munat ja jogurtti, sekoita puuhaarukalla.
Laita pellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Jäähdytä ja tee kuorrutus: sulata margariini. lisää joukkoon siivilöity tomusokeri ja lopuksi sitruunamehu (lisää tarvittaessa tomusokeria tai sitruunamehua saadaksesi sopivan paksua kuorrutetta. Levitä kuorrutus jäähtyneen tortun pinnalle. Koristele suklaamuna-rakeilla ja nonparelleilla.


Maukasta Palmusunnuntaita!


8 kommenttia:

  1. Olen kaipaillut sellaista suklaapiirakan ohjetta ,jossa pohja olis tumma ja päällinen vaalea.. Tässäpä se nyt on.. :) Kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Ihana kuorrutus <3 mokkapaloista saa niin nopeasti paljon kaikkea kivaa...

    VastaaPoista
  3. Oi miten ihana! Tuo kuorrute näyttää niiiiiiiiiiin hyvältä.. :)

    VastaaPoista
  4. Älyttömän hyvän näköisiä! Pohjasta oikein näkee, että se on mehevää ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :)
      No juu, pohja on kyllä niin mehevä ja jääkaapissa jos vaan saa vanheta, niin mehevöityy vaan lisää :)

      Poista