Hyydykekakku ohje taas ja pääsiäiskoristeiden "tuhoamista" taas ;).. pidin puffettia kansalaisopiston kevät-näyttelyssä edellisviikolla ja siellä oli näitä kakkuja tarjolla kahvin kera :)
Ohje on yhdistetty ohje muutamasta ohjeesta ;)... toimii!
Pohja:
250 g kaurakeksejä
100 g voita
Puolukkatäyte:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk valion vaniljarahkaa
3 dl puolukkaa
2 dl sokeria
6 liivatelehteä
2 rkl vettä
Kiille:
4 dl kinuskikastiketta
4 liivatelehteä
8 rkl vettä
Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele 26 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri. Soseuta puolukka sauvasekoittimella. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto, vaniljarahka ja puolukkasose. Kiehauta pari ruokalusikallista vettä ja liota liivatelehdet siihen, lisää ohuena nauhana täytteeseen. Kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielummin yön yli.
Kiillettä varten laita liivatelehdet likoamaan. Kiehauta lasissa mikrossa vesitilkka ja liota liivatelehdet siihen, lisää ohuena nauhana kinuskikastikkeeseen. Sekoita kastiketta niin kauan, että vedestä päälle tullut vaaleampi osa sekoittuu pois. Kaada kastike varovasti täytteen päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai mielellään yön yli.
Alkuperäiset ohjeet löytyvät Tarun Taikakakut-blogista.
Tämäkin kuulostaa oikein suussasulavalta, nam!
VastaaPoistaSuosittelen ;) Hyvä yhdistelmä!
PoistaOi, mitä ihanuuksia sulla on ilmestynyt tänne! Tämä ja tuo edellinenkin mango-passionjuustokakku, mokkapala-muffinit ja vadelmajuustokakku! Ottaisin jokaista palan kahville, kiitos! :) Niin ihanan siistit kakut vielä kaiken kukkuraksi. Tämä kinuski-puolukkajuustokakku houkuttaa juuri nyt erityisesti. Rakastan puolukkaa ja voin kuvitella, miten kinuski sopii siihen hyvin. :)
VastaaPoistaKiitos Leena-muori :) Lähetän täältä palaset ;) Puolukka ja kinuski on kyllä oiva makupari!
Poista