perjantai 31. lokakuuta 2014

Porkkanakakku sitruunaisella kuorrutteella

Sain muutama viikko sitten Valiolta upean tuotepaketin. Paketti sisälsi mm. Valion uudet maustetut voit - sitruuna ja valkosipuli. Pakettien pakkauskoko on 100 g ja tuotteet ovat laktoosittomia.
Testasin sitruunavoita porkkanakakun kuorrutteeseen... toimii! Voi tosiaan maistuu sitruunalta :) 


Porkkanakakun ohje on vanha tuttu... löytyy vanhasta blogistani.
Tein kakun tällä kertaa 20 cm vuokaan, tässä ohje siihen:

2 munaa
1dl öljyä
175g porkkanoita
2dl sokeria
½prk ananasmurskaa
2dl vehnäjauhoja
½tl ruokasoodaa
½tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
½tl kanelia

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat , öljy ja porkkanaraaste. Lisää sokeri ja ananasmurska (varmista, että ananasmurska on tosiaan murskaa, ettei joukossa ole kovia paloja. Jos on, surrauta murska vielä sauvasekoittimella) joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan). Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakut ja jäähdytä.

KUORRUTE:
50 g sulatejuustoa
90 g tomusokeria
3/4 tl vaniljasokeria

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä kakun päälle.

PÄÄLLE: mantelirouhetta


Valio voi sitruuna saatu blogin kautta Valiolta.

4 kommenttia:

  1. Nam! Porkkanakakku on yksi parhaimmista! Sitruunainen maku sopii tähän varmasti hyvin!

    VastaaPoista
  2. Porkkanakakku on ihanaa.:) Tosi hyvät uutuudet nuo maustevoit. Maku kohdillaan ja sopii moneen käyttötarkoitukseen.:)

    VastaaPoista
  3. Porkkanakakku on täälläkin yksi lempi leivonnaisista! :) Sitruunaisena versiona en ole testannutkaan, otan idean talteen :)

    VastaaPoista
  4. Mä luulen, että olen saanut tätä kakkua siellä Porin perukoilla. Superhyvää!♥ Pitää ottaa myös tämän päällisen ohje talteen.

    VastaaPoista