Olin muutama viikko sitten kansalaisopiston järjestämällä voileipäkakku-kurssilla, vetäjänä toimi Maarit Toivonen.
Kurssilla valmistettiin kakku kotiinviemisiksi, vaihtoehtoina olivat kala ja kasvis.
Ensimmäisenä päivänä valmistettiin täytteet ja täytettiin kakut. Toisena päivänä valmistettiin majoneesi ja kuorrutettiin sekä koristeltiin kakut.
Paljon tuli uusia vinkkejä voikkarikakun tekoon. Kiva kurssi, loistava opettaja!
Ja tässä oma kalakakkuni:
Kakun täytteiden ja majoneesin laatija on Maarit Toivonen.
Savukalatäyte:
200 g voita
300 g savulohta
10 cm purjosipuli
1 omena
1 dl tilli
1 tl mustapippuria
Paloittele purjo ja omena pieniksi kuutioiksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja savulohi.
Sekoita muuta aineet vaahdon joukkoon.
Lisäksi kurkkusalaattia.
Munavoi:
100 g voita
3 kpl keitettyjä munia
100 g raejuustoa
½ tl valkopippuria
1 tl suolaa
Pilko keitetyt munat ja sekoita ainekset yhteen.
Majoneesi:
1 keltuainen
2 dl rypsiöljy
1-2 rkl sitruunan mehua
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sinappia (maun mukaan)
½ tl valkopippuria
½ tl suolaa
2 tl hunajaa
1 dl kermaa
Mittaa kaikki aineet kapeaan astiaan. Paina sauvasekoitin pohjaan ja käynnistä. Voit
tarvittaessa kallistaa sekoitinta hieman. Majoneesi on valmista kun kaikki öljy on
sitoutunut siihen.
Lisää kerma majoneesin päälle ja nosta sekoitinta varovasti ylös ja paina alas kunnes
kerma on vaahtoutunut sekaan. Annoksesta tulee noin 4 dl valmista majoneesia.
Herkullista. Ja kauniita kakkuja on kaikki kurssilaiset tehneet..
VastaaPoistaKiva kurssi ja ihania voileipäkakkuja! :)
VastaaPoistaIhastuttavia ja herkullisia! :)
VastaaPoistaHieno kakku, varmasti oli kiva kurssi. Seuraavalle tän tyyliselle kurssille voisin minäkin tulla mukaan! t. kamerakurssilainen
VastaaPoistaKiitos kaikille kommenteista!
PoistaKurssi oli kyllä erittäin antoisa ja mielenkiintoinen :) Ja kakku oli erittäin maukas.. suosittelen testaamaan täytteitä!
Ihania kakkuja! Ja kyllä noilla aineksilla ovat varmasti herkullisia. Tätä on kokeiltava lähiaikoina, ohje on pistetty hyvää talteen :)
VastaaPoistaOmpas komeat kakut sekä sulla sekä muilla! Mulla ei tule tehtyä voikkareita koskaan. Koulussa aikoinaan muutamia tein. Meidän suku ei oo oikein voikkari-faneja, mutta kyllä ne varmaan söis jos tekis vaan seuraaviin juhliin. Pitäs kokeilla. :)
VastaaPoistaOnpa ihanan kuuloinen ohje! Tätä pitääkin testata ;) kivoja nuo kurssit :)
VastaaPoistaKivannäköisiä kakkuja. Tuntuuko tuo savukalatäytteen voimäärä kakkua syödessä runsaalta? Minäkin olen tämän vuorotteluvapaavuoteni aikana uhannut mennä jollekkin kakkukurssille....yleensä kun itse saa olla siellä toisella puolella kurssien aikana. Pitääpä kaivella kuvaarkistoja voikkarikakkukursseilta ja laittaa joskus kuvia näkösälle...
VastaaPoista