Tuli tässä muutama viikko sitten täytettyä vuosia ja mitenkäs sitä sitten juhlitaan muutakuin kakun kera ;)
Suuren suuri suklaan ystävä kun olen, niin suklaakakku oli ihan selvä valinta :) Pohjana on Suklaapossun Mielettömän mehevä suklaakakkupohja (gluteenittomana). Täytteenä (myös Suklaapossulta) persikkamousse. Ja päällä suklaaganache... nam!
Persikkamousseen laitoin yhden ison säilykepurkillisen persikoita... olisi voinut olla emmänkin eli tuota ohjeen määrää kannattaa noudattaa :)
Suklaagancheen jäi muutama ilmakupla... plääh!
Ja sitten kuva (taisin vähän innostua kuvankäsittely-ohjelman kanssa ;)
Pohja (tein tällä ohjeella 24 cm vuokaan):
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl ranskankermaa (tai piimää)
3 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4.75 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä.
Persikkamousse (kahteen väliin):
2.5 dl vispikermaa
125 g maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0.75 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2-2.5 rkl (n. 1 sitruunan) sitruunan mehua
2-2.5 tl liivatejauhetta
350 g (n. 6 persikkaa) persikkasosetta
Soseuta persikat esim. sauvasekoittimella.
Tee täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maitorahka, tuorejuusto ja sokerit. Sekoita liivatejauhe sitruunan mehuun ja anna turvota muutama minuutti. Kun liivate on turvonnut, lämmitä sitä mikrossa välillä sekoittaen, kunnes liivate on sulanut (tähän menee aikaa mikron tehosta riippuen n. puoli minuuttia). Älä kuitenkaan kuumenna liivatetta kiehuvaksi. Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman-seoksen joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
Lisää persikkasose. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
Suklaaganache:
1½ dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
1 tl margariinia
Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Ole tarkkana kerman kuumuuden suhteen. Liian kuumaan kermaan sekoitettaessa suklaa saattaa kokkaroitua osittain. Tarvittaessa jäähdytä kermaa hieman. Sulata sitten joukkoon suklaapalat. Lisää halutessasi teelusikallinen margariinia kiillon aikaansaamiseksi. Levitä ganache kakun päälle (levittyy helposti itsestään). Jäähdytä jääkaapissa.
Pursotukset:
4 dl laktoositonta vispikermaa
tummaa kaakaojauhetta
tomusokeria
Pursotukset:
4 dl laktoositonta vispikermaa
tummaa kaakaojauhetta
tomusokeria
perhonen liiteli kakun päälle Bake and Partysta ;)
Näyttää ja kuulostaa todella herkulta, ah! :) Minä en ole vielä kokeillutkaan tuota Suklaapossun ihanan tuntuista ohjetta. Pitänee ottaa asialistalle.
VastaaPoistaKiitos :) Suosittelen testaamaan! Tuota suklaapohjaa voisi syödä ihan sellaisenaankin!
PoistaHöh, hupsumuori unohti sen tärkeimmän asian: iloiset onnittelut minultakin synttärien johdosta! <3 :D
PoistaKiitos Leena-muori ♥
PoistaAi mikä suklaa-unelma! :)
VastaaPoistaMahtavat onnittelut syntymäpäivän johdosta näin jälkikäteen! ♥
Hih... suklaa on heikkouteni :)
PoistaKiitos Taru ♥
Ah, mikä suklaakakku! :) Kiva, että pohja onnistui myös gluteenittomana. Suuret onnittelut synttärin johdosta! :)
VastaaPoistaKyllä, hienosti onnistui gluteenittomana :) Kiitos ♥
PoistaEnsinnä lämpöiset onnittelut syntymäpäivän johdosta! Kakku kuulostaa näin suklaan (ja myös persikan) ystävänä mielettömän herkulta.. :)
VastaaPoistaKiitos Raisa ♥ Oli kyllä loistava yhdistelmä, nams :)
PoistaOnnea, onnea näin jälkikäteen toivottelen....
VastaaPoistaIhana kaakku!
Kiitos Mimmi ♥
PoistaPaljon onnea. Herkullisen näköinen suklaakakku:D
VastaaPoistaTuplasti kiitos ♥
PoistaKiitos Heidi ♥
VastaaPoistaKyllä, paaaaljoooon suklaata, herkkua :)
Onnittelut synttärisankarille!♥ Melkoisen hienon lahjan kyllä teit itsellesi, ihan tajuttoman hyvännäköinen ja uskon kyllä, että törkeän hyvänmakuinen kakku, on se suklaa vaan NIIN hyvää!☺
VastaaPoistaMyöhäisiä onnitteluja täältäkin suunnalta. :) On kyllä komea kakku ja hieno tuo kuvakollaasi.
VastaaPoistaTuota persikkamoussea täytyy kyllä kokeilla. Minulla on ollut mahdottoman hyvä persikkamoussen ohje, mutta siihen tarvittavaa jogurttia ei ilmeisesti enää valmisteta joten täytyisi löytää uusi hyvä ohje.. :)
VastaaPoista