maanantai 26. huhtikuuta 2021

Kinuskikakku

 Täällä taas, piiiiitkän tauon jälkeen :)

Ja millapä muulla sitä aloittaa, kuin Kinuskikakulla.

Kakun välissä lisää kinuskia, Kinuskikissan Kinuski-vadelmatäytettä.

Tämä postaus meni näköjään aivan kinuskiseksi ;)



Kinuski-vadelmatäyte (Kinuskikissa):

Kinuskikastike:
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria
Muut täyteainekset:
2 ½ dl kevytvispiä (esim. Flora Vispi)
½ dl vaniljakreemijauhetta
400 g suomalaisia vadelmia (tuoreita tai jäisiä)

Tee kinuskikastike useita tunteja etukäteen tai jo edellisenä päivänä. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa, mutta älä keitä sen kauemmin. Anna kinuskikastikkeen jäähtyä kylmäksi. Vain täysin kylmä kastike vaahtoutuu. Nopeuta jäähtymistä kylmässä vesihauteessa ja siirrä sitten jääkaappiin. Vatkaa kastike vaahdoksi.

Vaahdota kevytvispi. Yhdistä kinuskivaahdon kanssa. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe.

Levitä täytettä kostutetun kakkupohjan päälle ja upota joukkoon tuoreita tai jäisiä vadelmia.



1 kommentti:

  1. Herkullisen näköinen kakku!

    Ja onpa mahtavaa, että olet linjoilla taas! Jee! <3 Muistan niin hyvin sinut niiltä ajoilta, kun iso osa leivontablogeista oli vielä Vuodatuksen puolella. Itsekin olen jo pitkään haaveillut blogimaailmaan palaamisesta, mutta en ole vielä päässyt tuumasta toimeen. Pitäisköhän sitä...

    VastaaPoista