perjantai 30. huhtikuuta 2021

Sotkun munkit

 Se on taas se aika vuodesta ;)

Suosittelen munkkien sokeroimiseen käyttämään erikoishienoa sokeria... ulkonäkö-juttu ;) tosin kukapa sitä ehtii ulkonäköä katsoa, kun munkkinälkä iskee!


n. 120 kpl

2 litraa kädenlämpöistä vettä
400 g hienoa sokeria
400 g leivontamargariinia
50-60 g suolaa
4 kananmunaa
200 g hiivaa
n. 4 kg vehnäjauhoja

2 litraa kasviöljyä paistamiseen


Lämpimään veteen sekoitetaan sokeri, suola, munat ja hiiva. Vehnäjauhoja lisätään vähitellen. Vaivaa pehmennetty tai sulatettu margariini taikinaan. Alusta taikina kimmoisaksi niin, että se irtoaa käsistä ja astian reunoista. Nostata taikina.
Pyörittele kohonnut taikina munkeiksi jauhotetulla pöydällä. Anna munkkien kohota. 

Pujota sormesi pullan keskikohdan läpi ja pyörittele sormillasi sen keskelle reikä. Reiästä kannattaa tehä aika suuri, sillä munkki turpoaa paistettaessa ja reikä umpeutuu mikäli se on liian pieni.
Paista munkit öljyssä (180°C) kauniin ruskeiksi (n. 1½min/puoli). Valuta munkeista liika rasva pois ja anna vähän jäähtyä. Pyörittele sokerissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti