torstai 20. elokuuta 2015

Vaniljainen mustikkakakku

Ohje Tarun Taikakakut - blogista, pienin muutoksin :)
Kyllä mustikka-aika on maukasta ;)


24 cm vuokaan:

Pohja:
200 g digestive-keksejä
80 g margariinia

Täyte:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g Valion vaniljarahkaa
200 g Viola vaniljatuorejuustoa
200 g maustamatonta jogurttia (rasvaa 13%)
200 g (4 dl) mustikoita
10 liivatelehteä

Kiille:
2½ dl  vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (ei vaahdoteta!)
2 liivatelehteä

 koristeeksi pensasmustikoita


Murskaa keksit ja lisää sulatettu rasva. Painele hellästi 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. 

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen ja vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike. Vatkaa toisessa kulhossa vaniljatuorejuusto ja lisää siihen vaniljarahka ja jogurtti. Soseuta mustikat ja ota siitä 1dl sivuun pieneen kattilaan. Lisää loput mustikkasoseesta tuorejuustovaahtoon. Kiehauta 1dl mustikkasosetta ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana tuorejuustovaahtoon. Lisää lopuksi vaahdotettu vaniljakastike varovasti nostellen. Maista onko täyte sopivasti makeutettu omaan makuun. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä ainakin tunti ennen kuin lisäät päälle kiilteen.

Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita kulhoon vaniljakastikeesta n.2dl ja pieneen kattilaan n.½dl. Kiehauta tämä ½dl kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää ohuena nauhana loppu kastikkeen joukkoon ja kaada sitten varovasti lusikan kautta kakun päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

8 kommenttia:

  1. Upean näköinen kakku.Ihastelin pikaisesti kakkua jo Tarullakin. Tuo vaniljainen hyytelö on kivan tuntuinen ja sitä voi varmasti hyödyntää monessa muussakin.

    VastaaPoista
  2. Nam nam! Minäkin laitoin tämän kokeiltavien listalle kun Tarulta sen bongasin.. kuulostaa kyllä niin älyttömän hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Näyttää niin kauniilta aina nämä sinun kakut :D Tuo mustikan tekemä lila väri on kyllä ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru, yhdestä luottoblogistani näitä ohjeita käyn hakemassa :)

      Poista
  4. Onpa hienon ja herkullisen näköinen kakku! Minä myös bongasin tämän Tarun blogissa ja tätä täytyy kyllä testata jossain vaiheessa!

    VastaaPoista