tiistai 17. maaliskuuta 2015

Rahkapullat valkosuklaamurukuorrutuksella

Ohje Emerald City-blogista, kiitos!
Kun näin ohjeen ja pullat tuolla Emerald City-blogissa... ei auttanut muu kuin tarttua jauhopussiin ja alettava leipoa, sen verran herkullinen ohje! Ja tosiaan herkkupullia!

Valkosuklaamurua jää aika runsaasti, puolikas annoskin riittää... ehkä ;)


Ohje suoraan Emerald City-blogista:

Pullataikina:
2 1/2 dl (250 g) maitoa
1 ps (11 g) kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
3/4 dl (65 g) sokeria
1 kananmuna
7-8 dl (450-500 g) vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
1/2-3/4 tl suolaa
100 g voita

Rahkatäyte:
175 g maitorahkaa
50 g turkkilaista jogurttia
1/2 dl (45 g) sokeria
1 rkl sitruunanmehua
1 kananmuna

Valkosuklaamurukuorrutus:
35 g voita
75 g valkosuklaata
4 rkl (40 g) vehnäjauhoja
4 rkl (25 g) mantelijauhetta
1 rkl fariinisokeria


Ota jauhoista noin 50 g erilleen ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon, sokeri, kardemumma, suola ja jauho-hiivaseos. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista ja vatkaa taikinaan hieman sitkoa. Lisää kananmuna. Lisää loput jauhoista ja lopuksi huoneenlämpäinen voi. Vaivaa taikinaa käsin tai koneella, lisää jauhoja tarvittaessa. Taikinan tulee irrota kulhon reunoilta. Anna kohota, kelmulla peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa (mikro tai uuni on hyvä paikka) kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmat pihalle ja jaa taikinaa 13 osaan (noin 75 g paloja). Pyörittele palasista pullia ja anna niiden kohota pellillä puolen tunnin ajan.


Rahkatäyte: Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi.

V:alkosuklaamurukuorrutus: Sulata valkosuklaa ja voi yhdessä kulhossa. Lisää joukkoon fariinisokeri, mantelijauhe ja vehnäjauhot. Laita jääkaappiin kovettumaan hetkeksi.

Kokoa pullat:
Paina lasin pohjalla syvennys kohonneiden pullien keskelle. Voitele reunat kananmunalla. Lusikoi rahkatäytettä koloihin. Ripottele pinnalle muruseosta (muruseosta jää jonkin verran yli). Paista pullia 200 asteessa, uunin keskitasolla noin 15-18 minuuttia.

10 kommenttia:

  1. Mukava kuulla, että maistui :) Näyttävät erittäin hyviltä. Tosiaan tuota kuorrutetta jää jonkin verran yli, mutta loput voi vaikka ripotella pellille ja tehdä siitä crumblea johonkin jälkkäriin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan maistui! Hyvä idea tuo crumble! Ei tosin meillä jäänyt tuota murua yhtään yli... Pikkuleipurit lusikoivat sitä halulla ;)

      Poista
  2. Mä olen käyny kans jo monet kerrat ihastelemassa näitä samaisia pullia! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih... Kun näin pullat, oli ihan pakko heti testata. Ovat kyllä herkkua!

      Poista
  3. nam...kerkisit jo kokeilemaan,ihanalta näyttää :)

    VastaaPoista
  4. Slurps, täytyy kokeilla kunhan saan jalan pullanleivonta kuntoon! Pirtsakkaa kevättä! :)

    VastaaPoista
  5. Oih ja voih, mitä pullia! Täytynee tehdä. ;D

    VastaaPoista