Passion-kakkuja ilmestyy vähän väliä blogeihin... on saanut kovasti kehuja. Kakussa huono puoli on se, että täytteeseen ja kiilteeseen tulevaa passionpyrettä saa vain tukusta. Pyre on kuitenkin korvattavissa passionhedelmillä... tosin niitä tarvitaan paljon! Joten siis kakkussa ei ole yhtään huonoa puolta :)
Pakkasessani on nyt tuota pyrettä hamstrattuna pari kiloa... joten saanko esitellä, aivan mielettömän hyvää ja raikasta kakkua, olkaa hyvät:
Ohjeesta kiitos Tarun Taikakakut-blogiin!
Tein ohjeen puolikkaana 22 cm vuokaan. Tässä kuitenkin ohje Tarulta 26 cm vuokaan:
Pohja:
250 g kaurakeksejä
100 g voita
Täyte:
7 dl kermaa
n.3 dl sokeria
2 dl passionpyrettä (tai n.15 hedelmää)
10 liivatelehteä
3/4 dl vettä
Kiille:
1 prk (150g) Jam it! Passionhilloa
½ dl passionpyrettä (tai n.4 hedelmää)
½ + ½ dl vettä
2 liivatelehteä
Murskaa kaurakeksit ja lisää sulatettu voi. Painele 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen ja vatkaa kerma ja sokeri. Vatkaa kermavaahto ja tuorejuustot yhteen. Lisää passionpyre (tai passionhedelmien paseerattu mehu). Maista onko täyte sopivasti makeutettu omaan makuun. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä ainakin tunti ennen kuin lisäät päälle kiilteen.
Jos käytät hedelmiä: Osta ryppyisiä hedelmiä, ne ovat kypsiä. Sileät hedelmät ovat vielä raakoja ja väkevämpiä kuin ryppyiset. Laita iso siivilä kulhon päälle, halkaise passionhedelmät ja kaavi sisukset siivilään. Rapsuttele ja pyörittele lusikalla hedelmälihaa siivilässä, näin saa kaiken mehun ja lihan irti siemenistä (paseeraus), eikä siemenet mene mehun juokkoon.
Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita kulhoon hillo, passionpyre (tai hedelmien sisus) ja puolet vedestä. Sekoittele tasaiseksi. Tässä kiilteessä siemenet saa olla, ne toimivat kakun koristeina. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää ohuena nauhana seoksen joukkoon ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielummin yön yli.
Herkullisen näköinen kakku.
VastaaPoistaKiitos Rosa-Mari! Tämä oli myös maultaan herkullinen :) Kiilteessä oli pienen pientä hapokkuutta, sopi hienosti pehmeään täytteeseen.
PoistaIhana kakku, kiva kun olet löytänyt pyreen käyttöösi. Niin ihanan raikasta. Tein juuri itsekin passion-suklaakakun mikä makoisa yhdistelmä raikasta ja makeaa.
VastaaPoistaKiitos Irma! Rauman Metro-tukku myy pyrettä täällä päin. Seuraavaksi testaan sinun valkosuklaista versiota :)
PoistaOioi. Olenkin miettinyt kuun lopulla olevia pyöreitäni varten tarjottavia. Tässäpä oiva idea :P Kiitos!
VastaaPoistaOleppa hyvä ;)
PoistaHerkulliselta näyttää ja kuulostaa!:)
VastaaPoistaKiitos Raisa! Oli kyllä herkkua... täyte on samettisen pehmeää ja raikasta, kiille tuo pienen hapokkuuden... loistava yhdistelmä :)
PoistaVoi jösses mitä herkkua... pyrettä kun ei ole ollut käytössä, olen käyttänyt täytteeseenkin tuota jam it hilloa ja oikeaa hedelmää... passionkakku kuuluu mulla omiin lempparikakkuihin.
VastaaPoistaKiitos Mimmi! Onneksi pyre on korvattavissa! Oli kyllä kova työ saada tarvikkeet kasaan tähän kakkuun... tuota hilloakin piti lähteä hakemaan lähikaupungista! Mutta nyt on hilloa ja pyrettä varastossa ;)
PoistaIhanan herkullisen näköinen! Kyllä maistuisi itsellekin pitkästä aikaa passionjuustokakku! :)
VastaaPoista:) Kiitos ohjeesta :)
PoistaVoi, että on hyvännäköinen kakku! Pitää muistaa tuo passionpyree ja tilata sitä siskon mieheltä, jospa hän hankkisi sitä mulle, kun hänellä on Heinon tukkuun kortti, onkohan sitä siellä?
VastaaPoistaJa tää oli ihan äly-hyvää :) Joo, kun itse metsästin tätä pyrettä, niin Heinon tukku sitä myös myy. Mutta mä hain pyreeni Raumalta Metro-tukusta! Mä laitan sulle siitä sähköpostia!
PoistaKiitos Kirsi, mä käyn postissani!☺☺☺
PoistaAi että, ihanan näköinen kakku! Tätä taidan nyt sitten tehdä kun siskon kanssa juhlitaan synttäreitä! En ole ennen Passion-hedelmää käyttänyt missään.....kiitos ohjeesta. Olen suuri juustokakkujen ystävä :)
VastaaPoistaKiitos Marika! :) Tämä on todella hyvää, on oma suosikkini hyydykekakuista. Ja sama täällä, hyydykekakut maistuu myös mulle ;)
PoistaKokeilehan ja kerro sitten mielipiteesi :)