perjantai 23. tammikuuta 2015

Kinkkuvoikkari

Jos pitäisi valita: makea kakku vai suolainen kakku? Valitsisin suolaisen tai makean... molemmat! :)
No, nyt kuitenkin suolaista kakkua :)

Tässä kakkussa (laktoositon) on kaksi täyteväliä, leipäsiivuja on kolme/kerros.



9 siivua Oululainen Reilu Täysjyvä-viipaleita

Kinkkutäyte:
200 g palvikinkkua
1 rkl laktoositonta ranskankermaa
½ dl laktoositonta majoneesia
1½ dl maustekurkku-kuutiota
~~~~~~
ripaus mustapippuria

Kostutus:
kasvisliemi

Kuorrutus:
½ prk ranskankermaa

Koristelu:
jääsalaattia
ohuita kinkkusiivuja
kurkkua
kirsikkatomaatteja
juustoa

Valmista kinkkutäyte. Hienonna palvikinkku ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon loput täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Mausta mustapippurilla.

Leikkaa leivistä reunat pois. Lado tarjottimelle ensimmäinen kerros leipiä. Kostuta alin leipäkerros ja levitä päälle puolet kinkkutäytteestä. Lado taas kerros leipiä, kostuta ja levitä toiseen väliin loppu kinkkutäyte. Lado vielä päälle yksi leipäkerros ja kostuta. Kiedo kakun päälle kelmu ja anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa ranskankermat ja tuorejuustot vaahdoksi 5 minuuttia. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Koristele.


3 kommenttia:

  1. Ehdottomasti suolainen kakku! :) Kaunis ja herkullisen näköinen voikkari!

    VastaaPoista
  2. Hirmu nättejä! Suloisia nuo pienet kukat ja lehdet :)
    En osaisi päättää minäkään... molempia sillai sopivasti ;D

    VastaaPoista