sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Vilhelmiinat

 Ihmeellistä, nämä pikkuleivät ovat kovin katoavaisia ;)

Ohje: K-ruoka

Tällä kertaa tein laktoosittomia. Brunbergilla on täyteläistä laktoositonta tummaa suklaata, suosittelen!



200 g voita

2 dl sokeria

2 rkl siirappia

1 keltuainen

5 dl vehnäjauhoja

1 rkl vaniljasokeria

2 tl ruokasoodaa

Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää keltuainen ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vanilliinisokeri ja ruokasooda. Leivo taikinasta neljä noin 40 sentin mittaista tankoa. Nosta tangot kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti tilaa tankojen väliin, sillä ne leviävät paistettaessa.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kauniin ruskeiksi. Leikkaa tangot heti uunista ottamisen jälkeen noin 3 1/2 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Anna jäähtyä pellillä.

Halutessasi koristele sulatetulla suklaalla ja nonparelleilla.

4 kommenttia:

  1. Nämä ovat kyllä hyviä. samalla oheella teen minäkin, paitsi vähemmällä sokerimäärällä. Koristelu on kiva lisä.

    VastaaPoista
  2. Nämä on hyviä. Ekaluokkalainenkin just viimeksi juhlissa ihmetteli, kun lisäsi pari kertaa tarjolle wilhelmiinoja, että miten ihmeessä nää menee näin nopeesti.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on :) Nämä kyllä kummallisesti katoavat ;) Ja niin helppoja leipoa.

      Poista