Raparperi senkun jatkaa satoaan. Suklaapossulta löytyy kivoja raparperiohjeita!
Jos aiot tätä kokeilla, niin varjele tarkoin raparperipiirakkaa, se saattaa kadota ennenkuin päätyy tähän kakkuun ;)
n. 25 cm vuokaan
Taikina:
2 kananmunaa
1 dl öljyä
1.25 dl (vatkattavaa) vaniljakastiketta
3 dl vehnäjauhoja
1.5 dl sokeria
0.5 tl suolaa
1.5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
n. 6 dl (oman maun mukaan) raparperin paloja
ripaus sokeria
Valkosuklaamousse:
125 g mascarponea
2.5 dl Flora Vispiä
1.25 dl vatkattavaa vaniljakastiketta
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
1.5 tl liivatejauhetta
1.5 rkl vettä
100 g valkosuklaata
Ohje:
Mittaa taikinan kaikki aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita nopeasti sekaisin, älä vatkaa. Kaada taikina piirakkavuokaan ja levitä tasaisesti pohjalle.
Pilko raparperin varret pienemmiksi paloiksi. Ripottele palat pohjan päälle. Ripottele hieman sokeria raparperin palojen päälle ja laita koko komeus uuniin.
Paista 180 asteessa, kunnes pinta on saanut hieman väriä pintaansa eli n. 30 minuuttia ja kun piirakka tuntuu keskeltä painettuna pehmeältä, mutta kiinteältä. Jäähdytä kokonaan. Pese irtopohja vuoan reunaosa ja nosta takaisin kakun reunoille. Voitele reunat kevyesti. Voit myös käyttää reunakalvoja (ja voidella ne), jolloin kakun irroittaminen on helpompaa.
Kun piirakka on täysin jäähtynyt, tee päällimmäinen kerros eli valkosuklaamousse. Sulata pilkottu valkosuklaa mikrossa varovasti välillä sekoitellen. Vatkaa Flora Vispi ja vatkattava vaniljakastike paksuksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mascarpone. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita liivatejauhe veteen ja anna turvota muutama minuutti. Kuumenna turvonnutta liivatetta mikrossa n. 10 sekuntia, kunnes se on kokonaan sulanut. Vatkaa liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa joukkoon myös sulatettu valkosuklaa. Kaada täyte samantein kakun päälle ja levitä tasaiseksi.
Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Koristele esim. mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti