tiistai 22. kesäkuuta 2021

Omar-juustokakku

Ihanan pehmeää, suussa sulavaa, sopivan Omarmaista :)

Ohje Tarun Taikakakut-blogista.



Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
1 + 3 dl kermaa
1 pss (n.40kpl) Omar-karkkeja
400 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
4 rkl vettä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti ∅24cm irtopohjavuoan pohjalle jossa on pohjalle pingotettu leivinpaperi ja reunoilla kalvot tai reunat on öljytty ja tomusokeroitu. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Tee ensimmäisenä Omar-karkeista kastike lämmittämällä 1 dl kermaa kattilassa johon annat karkkien sulaa (minä vähän pienensin karkkeja veitsellä). Jätä kastike sitten jäähtymään.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit. Yhdistä hieman jäähtynyt Omar-kastike ja notkistettu tuorejuusto. Yhdistä sitten kermavaahto ja Omar-tuorejuustoseos keskenään. Kiehauta 4 rkl vettä ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää neste sitten ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla.
 



2 kommenttia:

  1. En ole Omar-karkkien fani, mutta tämä kakku on kyllä ihana (ja samettisen pehmeän makuinen). :)

    VastaaPoista
  2. Monasti olen omarit kakkua varten ostanut, vaan ne meiltä kummasti häviävät kaapista. Suklaat yms saavat olla ihan rauhassa. Kaunis kakku ja meillä tykättiin kans, kun aikaa sitten tein pienen kakun.

    VastaaPoista