maanantai 19. lokakuuta 2015

Kinuskikuorrute

Ei ole suutarin lapsella kenkiä... tuli vähän kiire keskimmäisen nimpparikakun koristelun kanssa ja sen kyllä huomaa! No, mutta ei välitetä koristelusta! Testissä oli kinuskikuorrute, johon vinkin sain KakkuHovi-blogista, kiitos sinne!


Kinuskikuorrute kakkuun (kuorrutteesta riitti myös minimuffinssien päälle, mutta niistä myöhemmin!):

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria 

Kinuskikuorrute valmistetaan kuumentamalla kerma ja fariinisokeri kattilassa. Siirrä pois levyltä, kun seos alkaa kuplia, älä keitä kinuskiksi! Siirrä seos hieman jäähdyttyään jääkaappiin. Vain jääkaappikylmä kinuskikerma vatkautuu, joten seos kannattaa valmistaa jo edeltävänä päivänä.

4 dl vispikermaa

Vatkaa kinuski vaahdoksi. Varkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja pursottele kakun päälle.



5 kommenttia:

  1. Tämän kuorrutteen olinkin unohtanut.. On kyllä hyvää!

    VastaaPoista
  2. Mukavan erilainen kinuskikuorrute. :) Oletko koskaan tehnyt kinuskia kaupan fudge-karkeista? Tein pari viikkoa sitten täytekakkuun kuorrutuksen lakritsifudgeista ja hyvää tuli.

    VastaaPoista
  3. Tuo kuorrute kuulostaa ihan super ihanalta, pitää kyllä kokeilla heti seuraavaan täytekakkuun.:)

    VastaaPoista
  4. Näyttää ja kuullostaa herkulliselta. :)

    VastaaPoista